18 de juny, Dia mundial de la Gastronomia Sostenible
Aquest 18 de juny se celebra el Dia de la Gastronomia Sostenible. El conjunt de plats i usos culinaris propis d'un determinat lloc és una expressió més de la diversitat natural i cultural del planeta.
Amb la celebració d'aquest dia s'intenten promoure uns hàbits alimentaris més respectuosos amb el medi ambient i amb les tradicions locals.
Aquest tipus de gastronomia pot tenir un paper fonamental en el desenvolupament sostenible, sobretot de les comunitats menys afavorides, ja que promociona el desenvolupament agrícola, la seguretat alimentària, la nutrició, la producció sostenible d'aliments i la conservació de la biodiversitat.
També et pot interessar: Coneix tots els formatges de Catalunya | Viatja amb el paladar! Tasta el marisc | Anem de tapes per Catalunya | Tasta l'oli d'oliva verge extra català | Gaudeix les calçotades a Catalunya | Viu les jornades gastronòmiques del territori | Surt a buscar bolets pels boscos de Catalunya | Experiències gastronòmiques per assaborir Catalunya