Restaurant Dans le Noir? Barcelona Barcelona

Compartir
Passeig de Picasso, 10, Barcelona

Reserva online

Al nostre restaurant ens encanta trencar els esquemes i les idees preconcebudes, per això creiem en una manera de menjar diferent. Com tot bon restaurant, aquí és possible degustar una cuina d'allò més exquisida, però a “Dans le Noir?” pretenem anar més enllà i volem que un menjar es converteixi en tot una experiència pels sentits.

Experiència sensorial

Es paradògic com la falta d'un element tant vital com la llum, enlloc de limitar l'experiència, la completa i potencia fins a límits insospitats. Sense la vista, quelcom tan senzill i bàsic com menjar, es converteix en tota una nova experiència, on tots els nostres sentits s'aguditzen i ens ofereixen noves sensacions i emocions.

Dans le Noir? ens porta la veritable essència del sabor, ens fa canviar totes les idees preconcebudes i ens permet veure les realitats de la cuina. El nostre xef elabora una cuina refinada i sensorial amb ingredients de primera qualitat per a ajudar als nostres sentits a disfrutar del veritable sabor dels aliments. (jugar a endevinar el què menges).

Experiència humana

La pregunta de: – “Com ens serviran a les fosques?” esdevé d'allò més lògica.

A “Dans le noir?” creiem que el factor humà és vital i d'aquest n'hem fet un dels nostres pilars principals.Tot el personal de sala està format per guies invidents (persones amb discapacitat visual); aleshores succeeix una trobada màgica entre els vidents i els invidents. Aquest canvi de papers implica transferir tota la nostra confiança en el nostre guia invident. Aquest intercanvi de papers implica transferir tota la nostra confiança al nostre guia invident, sinó estaríem perduts.

És una experiència molt emocional i aquesta afinitat ens condueix realment a la confiança mutua i al respecte. Aquesta sensibilització ens ajuda a adonar-nos del valor de la seva feina i de la seva tota capacitat per a dur a terme qualsevol feina.

Experiència social

Les persones som éssers socials i malgrat que pugui semblar el contrari, és en la més pura foscor on realment desenvolupem les nostres aptituds comunicatives.

Aquesta afirmació, lluny de ser populista, és d'allò més veritable, ja que a les fosques totes les persones som iguals, no existeixen diferencies ni prejudicis, i les classes socials desapareixen; per tant, iniciar una conversa, ja sigui amb una persona coneguda o no, es converteix en una experiència d'allò més natural. Ja sigui menjar, comunicar-se, jugar o expressar-se, tot s'eleva a cuotes insospitades.

Horaris

  • Del dimarts a dissabte 21h00
  • Els divendres i dissabtes: dos torns a les 20h00 i a les 22h00
  • Diumenges i dilluns tancat. Migdies tancat. Obrim sota reserva per a grups de més de 15 comensals.

Nota: Preguem respectar l'horari d'arribada. L'entrada a la sala a les fosques necessita 20-30 minuts de gestió (dipòsit dels efectes personals a les taquilles, explicació del concepte, comanda, presentació del cambrer, informació sobre les normes de seguretat…). L'horari d'arribada condiciona el seu horari d'entrada a la sala a les fosques.

Història del concepte

Si el món va en busca del sentit, els nostres segurament estiguin molt mal aprofitats! I si el sentit estigués precisament aquí, davant de nosaltres… en nosaltres mateixos! I si la vista, sentit dominant per excel·lència, desaparegués de cop i ens obrís les portes d'un món estrany despertant en nosaltres l'oida, el tacte, el gust i l'olfacte? Potser ens n'adonariem de que estem una mica “discapacitats” en alguns sentits.

Els sopars a les fosques són una vella idea que utilitzaven les associacions de persones invidents, sembla ser que a mitjans del segle XIX, per a sensibilitzar famílies i cercles propers a la discapacitat visual. Són aquests interrogants (el punt d'interrogació del nostre logotip) els que alguns investigadors i creadors, com el professor Andréas Heinecke d'Alemania, els que han intentat resoldre, desenvolupant desde fa uns 10 anys, en el món sencer, uns experiments d'events sensorials i de creacions artístiques a les fosques. Així també les investigacions de Michel Reilhac a França. Experiments represos desde 1997 a França per l'associació “Pau Guinot per a cecs i deficients visuals” qui fins al 2003, van organitzar per tot el país sopars a les fosques en el marc del programa “El sabor a les fosques” i van crear el primer restaurant temporal a les fosques al 1999 al barri Montorgueil de París.

Totes aquestes experiències associatives van trobar ràpidament un gran èxit d'afluència de públic, d'empreses i mitjans de comunicació i van ser represos a Suissa (Blinde Kuh) i a Alemània. Això va animar a Michel Reilhac a produir a França el primer programa de televisió gravat completament a les fosques.

Dans le Noir? (desenvolupat per Ethik Investment Group) va ser fundat i financiat per Edouard de Broglie, un expert en innovació i responsabilitat social d'empreses, amb ajuda d'un dels seus amics, Etienne Boisrond, ex President de Young & Rubicam Europe, al 2004 a París, i amb la ajuda de l'associació de cecs Paul Guinot, amb la finalitat de desenvolupar aquest experiment a França, a Europa i al món…

Després de París al 2004, Dans le Noir? esdevingué la primera cadena de restaurants a les fosques del món sencer, de capital privat i sense subvenció, a l'obrir dos establiments l'any 2006, al febrer a Londres, al novembre a Moscú i a Barcelona el 2009. Restaurants provisionals també es van obrir a Lille (França), Varsòvia (Polònia), Ginebra (Suissa) i Bangkok (Tailàndia).

Nous establiments van obrir el 2011 a Sant Petersburg (Russia) i Nova York (Estats Units). EL concepte també es va imitar a USA, Canadà i Xina. S'estan estudiant nous projectes a Lyon (França) i Kiev (Ucrania), així com a l'orient mitjà, Àsia i Amèrica del Sud.

El grup també va crear al 2005 la filial d'events Ethik Event, la qual treballa a França i Regne Unit per a grans empreses i institucions. Ethik Event és presidida per Didier Roche, un empresari invident, i Fabrice Roszcka, antics promotors del projecte “El sabor a les fosques”, en el si de l'associació Paul Guinot. Més recentment, Ethik Event desenvolupa també conceptes innovadors al voltant de la sordera com el Cafè Silenci.

Al 2008, el grup desenvolupà també un departament d'assessoria per a compartir la seva experiència (el 50% de la plantilla té una discapacitat severa) i ajudar a les empreses a integrar millor la discapacitat en el món laboral en termes de productivitat i de creació de valor.

Aquests departaments treballen per a importants clients locals i internacionals, com: LVMH, ACCOR Group, AREVA, Moët&Chandon, l'Occitane, Jean Paul Gaultier, Starbucks, Allianz…

Al 2011, Dans le Noir? porta el concepte a l'univers del “Body care” al crear a París, al març del 2011, el primer Spa a les fosques on tots els massatgistes són invidents i diplomats en estètica.

Després de gairebé un milió de visitants en els diferents experiments iniciats pel grup o per als seus clients, Dans le Noir? s'ha convertit, sens dubte, en una de les més grans operacions de sensibilització positiva cap a la discapacitat a Europa i al món, a la vegada que segueix sent, des del 2005, una empresa privada i rentable.

Agenda

Exposició Aleix Clapés al Palau Güell

13/04/2021 - 30/05/2021

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!