Museu del Pessebre de Catalunya de Montblanc Montblanc

Compartir
Carrer dels Solans, 22-24 Montblanc
Trucar 660 76 36 45
Contacte informacio@museudelpessebre.cat

L'edifici del museu es concep com un pessebre de grans proporcions, preparat per albergar els seus visitants que, de forma simbòlica, actuen com les seves figures. En l'àmbit artístic, en aquest museu, hi han treballat els millors artistes i artesans del territori, de l'entorn i del moment: escenògrafs, pintors, arquitectes, enginyers, paletes, picapedrers, escultors, fusters, ebenistes, vitrallers, forjadors de ferro, lampistes, mecànics, serrallers, tècnics, il·luminadors, electricistes i informàtics, entre d'altres.

El Museu del Pessebre de Catalunya és un espai per conèixer i viure una tradició que perviu des de mitjan segle XVIII. En aquest museu, figures i diorames es reparteixen per les tres plantes expositives per oferir un recorregut per aquesta tradició popular des de l'òptica del present.

La missió del Museu és conservar, exposar i estudiar aquestes manifestacions artístiques per poder ser explicades als més de 5.000 visitants que, de mitjana, anualment recorren el museu durant els caps de setmana, sent el seu punt àlgid Nadal i Setmana Santa.

Enfocat al turisme familiar, infantil, escolar i de tercera edat, el Museu del Pessebre de Catalunya acull públic nacional i internacional, sent l'infantil, especialment, el més vinculat a les activitats anuals presencials i en línia.

Actualment, el museu és una realitat gràcies a l'impuls de l'Associació Pessebristes de Montblanc, en col·laboració amb la Federació Catalana de Pessebristes.

Cal mencionar el suport de l'Obra Social “La Caixa”, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, el Consorci del Museu-Arxiu Comarcal Conca de Barberà, l'Ajuntament de Montblanc, l'Oficina Municipal de Turisme de Montblanc, la Fundació Martí l'Humà-Tot Conca i l'Associació Aprodisca, entre d'altres ens públics i privats.

Accessibilitat

El Museu del Pessebre ofereix per a tot tipus de visitants i espectadors un turisme inclusiu i accessible.

Disposa d'unes rampes i passarel·les, dissenyades especialment per a cadires de rodes on el visitant pugui exercitar la visita amb total autonomia pròpia. Fet que a nivell museogràfic el fa pioner en aquest sector. A més de disposar també d'ascensor, lavabos o serveis adaptats.

Pel què fa als exteriors, l'entrada també està totalment adaptada, tant per la part principal, com per la façana posterior, tot a peu pla de carrer.

El Museu també ofereix unes figures i diorames de pessebre, només per a persones o grups d'invidents. Actualment està treballant amb el llenguatge de signes, i amb l'adaptació visual per a persones amb discapacitat de sordesa i també per a malalts de l'Alzheimer.

Horari

  • Dissabtes 11h-14h i 17h-19h
  • Diumenges i festius 11h-14h
  • Laborables amb reserva prèvia al telèfon 660 763 645
  • Nadal, Setmana Santa, Setmana Medieval, Clickània i Terrània, consultar web

 

Destaquem...

Sorteig: Una entrada doble per la Passió d'Esparreguera

Llegir més...

Viu la tardor a Roses!

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!