Cellers Scala Dei La Morera de Montsant

Compartir
Rambla de la Cartoixa s/n (Escaladei) La Morera de Montsant

Fundat per les mateixes famílies que el 1840 compren la Cartoixa, Cellers d'Scala Dei és la viva història del vi al Priorat. D'aquest celler en van sortir les primeres ampolles de vi Priorat camí de l'Exposició Universal de París. Vins que encara s'envelleixen a l'antiga cava del cartoixans, del segle XVII, oberta exclusivament a les visites guiades de la mà d'un membre del nostre equip coneixedor dels vins, la terra i la història d'Escaladei i la seva cartoixa.

Horari visites guiades amb tast comentat de tres vins (10€ per persona):

Abril – Octubre

De dilluns a divendres, a les 12:00h i a les 17:00h. 

Dissabtes, diumenges i festius, a les 10:30h, a les 12:00h, a les 13:30h i a les 17:00h.

Novembre – Març

De dilluns a divendres, a les 12:00h i a les 16:00h. 

Dissabtes, diumenges i festius, a les 10:30h, a les 12:00h, a les 13:30h i a les 16:00h.

Fa centenars d'anys que es practica la viticultura en algunes de les finques de Cellers d'Scaladei.

Són terres on s'ha conservat la vinya al llarg dels segles perquè el raïm que s'hi ha obtingut sempre ha estat de qualitat indiscutida. El raïm del que surten els nostres vins procedeix de vinyes que tenen uns cinquanta anys de mitjana. Són gairebé seixanta hectàrees – de garnatxa i carinyena, principalment- repartides en 42 finques diferents i que, molt sovint, són petits móns que no tenen res a veure els uns amb els altres i que cal conrear i cuidar des de la respectiva particularitat.

Parcel·les situades entre els 400  i els 800 metres sobre el nivell del mar, cosa que ens fa comptar amb algunes de les vinyes de major altitud del priorat. Són tres els tipus de sòl que presenten (pissarres, argiles i sòls calcaris) i, atesa l'accidentada orografia del territori, en tenim en totes les orientacions possibles.

Tot plegat ens permet disposar d'un ampli ventall de matisos en l'elaboració dels vins, atents al més petit detall de la producció, considerant que és el propi celler el que controla i treballa les finques directament.

Destaquem...

Sorteig: entrades al Centre d'Interpretació de la Pedra Seca

Llegir més...

Parella a la fuga: una escapada perfecta en parella a Rocallaura

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!