Brinda amb el cava català

La tradició de prendre cava a Catalunya ha fet que tinguem unes marques de referència i amb una llarga nissaga familiar dedicada al negoci, i un sector que pot presumir de ser de km 0.
El Cava neix, entre altres motius, de la transformació del vinyar penedesenc posterior a la invasió de la fil·loxera, al voltant de l'any 1872. El canvi de varietats, amb introducció de ceps blancs i de qualitat en substitució de varietats negres, possibiliten la renovació de la indústria elaborada de vi.
La trilogia clàssica de varietats per elaborar Cava la formen el Macabeu, el Xarel·lo i la Parellada. També s'hi ha sumat altres varietats foranies com són el Chardonnay, el Subirat o Malvasia riojana i les varietats negres Garnatxa, Monastrell, Pinot noir i Trepat, aquestes dues últimes només autoritzades per elaborar Caves rosats.
Cadascuna d'aquestes varietats aporta al vi unes característiques especials que potencien i complementen les propietats de les altres, i donen l'origen a la pràctica de la “cupada”.
Segons la quantitat de sucre que conté el cava s'anomena: Brut Nature: sense addició de sucre; Extra Brut: fins a 6 grams de sucre per litre; Brut: fins a 15 grams; Extra sec: entre 12 i 20 grams; Sec: entre 17 i 35 grams; Semisec: entre 33 i 50 grams; Dolç: més de 50 grams.
La major part de la producció de cava s'elabora a l'Alt Penedès, tot i que també se'n fa al Baix Penedès, Alt Camp, Alt Empordà, Anoia, Bages, Baix Llobregat, Conca de Barberà, Garraf, Maresme, La Selva i Tarragonès.
Experiències i ofertes
Destacats
Caves Bohigas
ÒdenaDescobreix la història d'una finca amb més de 800 anys d'antiguitat. S'ofereixen…
Celler Canals i Munne
Sant Sadurní d'AnoiaVisita Canals & Munne i descobreix el màgic procés de l'elaboració dels…
Cava Rovellats
Sant Martí SarrocaVisitar el celler de Cava Rovellats és conèixer de prop la història…