Brinda amb el cava català
La tradició de prendre cava a Catalunya ha fet que tinguem unes marques de referència i amb una llarga nissaga familiar dedicada al negoci, i un sector que pot presumir de ser de km 0.
El Cava neix, entre altres motius, de la transformació del vinyar penedesenc posterior a la invasió de la fil·loxera, al voltant de l'any 1872. El canvi de varietats, amb introducció de ceps blancs i de qualitat en substitució de varietats negres, possibiliten la renovació de la indústria elaborada de vi.
La trilogia clàssica de varietats per elaborar Cava la formen el Macabeu, el Xarel·lo i la Parellada. També s'hi ha sumat altres varietats foranies com són el Chardonnay, el Subirat o Malvasia riojana i les varietats negres Garnatxa, Monastrell, Pinot noir i Trepat, aquestes dues últimes només autoritzades per elaborar Caves rosats.
Cadascuna d'aquestes varietats aporta al vi unes característiques especials que potencien i complementen les propietats de les altres, i donen l'origen a la pràctica de la “cupada”.
Segons la quantitat de sucre que conté el cava s'anomena: Brut Nature: sense addició de sucre; Extra Brut: fins a 6 grams de sucre per litre; Brut: fins a 15 grams; Extra sec: entre 12 i 20 grams; Sec: entre 17 i 35 grams; Semisec: entre 33 i 50 grams; Dolç: més de 50 grams.
La major part de la producció de cava s'elabora a l'Alt Penedès, tot i que també se'n fa al Baix Penedès, Alt Camp, Alt Empordà, Anoia, Bages, Baix Llobregat, Conca de Barberà, Garraf, Maresme, La Selva i Tarragonès.
Experiències i ofertes
Destacats
Cava Rovellats
Sant Martí SarrocaVisitar el celler de Cava Rovellats és conèixer de prop la història…
Caves Bohigas
ÒdenaDescobreix la història d'una finca amb més de 800 anys d'antiguitat. S'ofereixen…
Celler Canals i Munne
Sant Sadurní d'AnoiaVisita Canals & Munne i descobreix el màgic procés de l'elaboració dels…