Pessebre Vivent Castell D'Aro Castell - Platja d'Aro

Compartir
Avda de la Platja, 44 Castell - Platja d'Aro

El nostre Pessebre comença l'any 1959 de mà de mossèn Gumersind i la família Bas. Mossèn Gumersind declara, en les seves memòries, que s'inspirà en el Pessebre Vivent d'Engordany (Andorra) creat per l'Esteve Albert.

Aquell primer Nadal, la representació tenia com a marc les ruïnes del castell de Benedormiens on s'escenificà solament el naixement. Davant la bona acollida per part de la gent del poble, fou possible que a l'any següent més famílies s'engresquessin a col·laborar, amb aquella original iniciativa, ampliant el recorregut any rere any i donant continuïtat, fins al dia d'avui, del que és el pessebre vivent més antic de Catalunya.

Al cap de vuit anys d'iniciar-se el Pessebre, el Mossèn Gumersind deixa la Parròquia de Castell d'Aro i se'n fa càrrec el nou rector, Mossèn Agustí Vila que durant més de 30 anys n'estarà al capdavant. L'any 2004 es crea l'Associació del Pessebre Vivent, començat així una nova etapa en la seva història.

L'Associació del Pessebre Vivent de Castell d'Aro també participa al Mercat Medieval, que se celebra l'última setmana d'Agost al poble i que serveix per donar a conèixer la tasca realitzada per les persones que formen el Pessebre Vivent.

Exposició de pessebres

El Castell de Benedormiens de Castell d'Aro acull, fins al proper 9 de gener, tres exposicions simultànies de caràcter nadalenc, organitzades per la regidoria de cultura, turisme i festes de l'Ajuntament de Castell – Platja d'Aro: les obres del 31è Concurs de Diorames, Pessebres i Composicions Nadalenques, el recull de felicitacions de Nadal de la Biblioteca Mercè Rodoreda i els treballs de Nadal de les escoles del municipi.

Les tres exposicions es poden visitar, amb entrada lliure, els caps de setmana d'11 a 13h i de 17 a 21h, els dies 24 i 31 de desembre d'11 a 13h i els dies 25 i 26 de desembre i 1 i 6 de gener de 17 a 21h. L'entrega de premis tindrà lloc al mateix Castell de Benedormiens el diumenge 2 de gener a les 18h.

Simultàniament, el Museu de la Nina obre les seves portes els mateixos dies i horaris, ampliant així l'oferta cultural de la vila de Castell d'Aro.

 


També et pot interessar: Pessebres Vivients de postal

Destaquem...

Sorteig: entrades al Museu de la Colònia Vidal

Llegir més...

Parella a la fuga: una escapada perfecta en parella a Rocallaura

Llegir més...

Agenda

Palamós Outdoor Sports Festival a Palamós

22/10/2021 - 24/10/2021

Llegir més...

Octubre Cultural a Santa Cristina d'Aro

01/10/2021 - 31/10/2021

Llegir més...

Palamós Gastronòmic

17/09/2021 - 31/10/2021

Llegir més...

Agenda d'octubre a Palamós

01/10/2021 - 31/10/2021

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!