Ruta per l'Horta de Grenyana, l'ermita que va ser mesquita

Compartir
Ruta per l'Horta de Grenyana, l'ermita que va ser mesquita

Una passejada pel Parc de la Mitjana en mig d'un bosc fres i frondós, després caminarem al costat de la Sèquia de Fontanet, d'origen musulmà que abasteix d'aigua l'Horta de Lleida i arribarem a l'ermita de la Mare de Déu de Grenyana, la patrona d'Alcoletge, que va ser una mesquita però que ara respon a l'estil barroc del segle XVIII. 

Visita-la i que la seva façana senzilla no et faci desistir d'entrar al seu interior. També podràs aprofitar per veure l'explotació agrícola

Ruta fàcil i accessible que transcorre per la partida de Grenyana, fins al límit nord est del municipi. El recorregut està guiat pels elements de més interès de la zona de Grenyana, com són el molí de Cervià, la sèquia de Fontanet, la clamor de les Canals, els meandres del riu Segre i l'ermita de Grenyana.

El recorregut es pot realitzar tant a peu com en bicicleta ja que és curt i de poc desnivell. Com que pel camí de Grenyana, en alguns moments pot haver-hi força trànsit de vehicles, si el recorregut es fa amb nens, es pot tornar pel mateix camí de que transcorre paral·lelament a la via del tren de la Pobla.

Parc de la Mitjana

El parc de La Mitjana és un gran espai verd situat al límit de la ciutat. Un lloc privilegiat per a l'observació de la natura, la pràctica de l'esport i l'oci. El riu defineix aquesta Àrea d'Interès Natural caracteritzant-ne la flora i la fauna. Disposa d'un Centre d'Interpretació que ofereix visites guiades.

Sèquia de Fontanet

La Séquia de Fontanet emplaçada, com la Séquia de Torres, al marge esquerre del riu Segre, és un dels testimonis més rellevants de l'època musulmana a la ciutat. Dissenyada per al rec de la major part de l'Horta, continua encara avui activa proveint d'aigua a un gran nombre de camps i indústries.

Ermita de la Mare de Déu de Grenyana

L'Ermita de Grenyana, alçada a la partida de l'Horta que duu el seu mateix nom, és una església d'origen medieval que està protegida com a bé cultural d'interès local. D'arquitectura barroca, es tracta d'una senzilla, però bella construcció que rememora el passat de la ciutat.

Explotació Fruites Blanch

Fruita Blanch és una empresa familiar arrelada a l'Horta de Lleida per diverses generacions. Dedicada al cultiu de pomes, peres, préssecs i nectarines, ofereixen també melmelades i conserves d'aquesta fruita elaborades a partir de receptes tradicionals.

El que han fet la família Blanch és compartir els secrets heretats a la cuina de casa. Pagesos de l'horta dedicats a la fruita dolça, amb aquest projecte han decidit donar sortida a una part de la collita en forma d'exquisides melmelades i fruites en almívar. Elaborades amb fruita de casa, agafada de l'arbre en moment òptim, aconsegueixen fer uns productes de primera qualitat i de proximitat.

Boulder Indoor

Lleida (a 3.3 Km)

Llegir més...

Museu de Lleida: diocesà i comarcal

Lleida

Llegir més...

Turisme Les Garrigues

(a 23.9 Km)

Llegir més...

Oli Raig d'Arbeca

Arbeca (a 26.2 Km)

Llegir més...

On menjar

El Dien Restaurant

Vallfogona de Balaguer (a 21.4 Km)

Llegir més...

On dormir

Hotels Ibis Lleida

Lleida (a 1.5 Km)

Llegir més...

Lo Palauet de la Muralla

Balaguer (a 24.1 Km)

Llegir més...

Destaquem...

Descobreix Soriguera, un tresor amagat al cor del Pirineu Català

Llegir més...

Els secrets que amaguen els pantans

Llegir més...

Propostes

Visita els túnels secrets del Molí & explicació guiada!

Llegir més...

1000 € 850 €

Es busca tripulació! Activitat familiar amb infants de 4 a…

Llegir més...

4,5 €

Agenda

FICARD, Fira de Sant Isidre de Cardedeu

17/05/2024 - 20/05/2024

Llegir més...

Aplec de la Rosa a Lurdes i al Castell de Tona

19/05/2024 - 20/05/2024

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!