Cales i platges de Sant Feliu de Guíxols

Compartir
Cales i platges de Sant Feliu de Guíxols

Cales i platges de Sant Feliu de Guíxols (Mapa De Cales De Sant Feliu De Guixols)Sant Feliu de Guíxols disposa de multitud de cales i platges de característiques excepcionals, entre les quals destaquen la Badia de Sant Feliu i la Platja de Sant Pol, amb les seves casetes de bany característiques.

Són platges per viure-les: on a part de gaudir del bany i del sol, us convidem a practicar alguna de les moltes activitats nàutiques per descobrir el fons marí o gaudir de l'encant de les petites cales, fent submarinisme, caiac, vela, windsurf, paddle surf, snorkel... amb una àmplia oferta d'activitats per totes les edats; com també us proposem fer una excursió en vaixell per passar unes hores a alta mar, i conèixer la seva costa des de mar endins.

Cales i platges de Sant Feliu de Guíxols (Platja De Sant Pol)1. Platja de Sant Pol

Badia oberta al mar amb aigües poc profundes. Molt adequada per a famílies amb nens ja que consta d'una zona infantil de jocs al Parc de les Dunes i un Club Infantil a la platja durant la temporada d'estiu. Hi ha zones abalisades per a banyistes.

En aquesta badia es conserven unes de les darreres formacions de dunes litorals de la Costa Brava.

Empreses de serveis: lloguer de casetes de bany, escola de vela i caiac, windsurf, esquí nàutic, submarinisme, lloguer d'embarcacions, de boies i amarratges. Destaca el conjunt arquitectònic modernista de les cases del passeig Marítim.

Cales i platges de Sant Feliu de Guíxols (Sa Caleta Sant Feliu)2. Sa Caleta

Cala de roca situada a ponent de la platja de Sant Pol, just al inici del Camí de Ronda de Sant Pol a Sant Feliu.

Aquesta cala és accessible per a persones amb mobilitat reduïda ja que s'accedeix per la platja de Sant Pol a través de la passera de fusta que marca l'inici del Camí de Ronda. Ideal per a la pràctica de l'snorkel.

Cales i platges de Sant Feliu de Guíxols (Cala Maset)3. Cala Maset

Petita cala de sorra amb aigües profundes propera a la platja de Sant Pol. S'hi accedeix mitjançant unes escales que es troben al costat de la carretera de Sant Feliu a Sant Pol per la costa.

El Camí de Ronda la voreja. Envoltada d'abundant vegetació (pins, alzines i alzines sureres). Ens podem apropar en cotxe per la carretera de costa de Sant Feliu de Guíxols a Sant Pol i baixar les escales d'accés a la cala.

Cales i platges de Sant Feliu de Guíxols (Cala Cranc Peix Mussols)4. Cala d'es Cranc, Cala dels Mussols i Cala del Peix

Cales molt estretes, llargues i encaixonades. S'hi accedeix des del Camí de Ronda. La zona de bany és de fet el tram de costa rocosa i plana que s'estén entre la Cala Ametller i la mateixa Cala d'es Cranc.

El nom de la cala del Peix ve del fet que l'any 1912 hi va quedar embarrancada una balena rorqual de 18 m de llargada i vuit tones de pes. Són ideals per a la pràctica de l'snorkel.

Cales i platges de Sant Feliu de Guíxols (Cala Ametller)5. Cala Ametller

Petita cala rocosa situada en un espai natural protegit dins del Pla d'Espais d'Interès Natural de Catalunya (PEIN). S'hi accedeix per unes escales de pedra que neixen en el mateix Camí de Ronda al seu pas per aquest espai, on el camí es converteix en un corriol boscà. Ideal per a la pràctica de l'snorkel i el submarinisme. Envoltada d'un bonic paisatge format per pinedes mediterrànies.

Ens podem apropar per la carretera de costa de Sant Feliu de Guíxols a Sant Pol i accedir-hi a peu pel camí de ronda.

Cales i platges de Sant Feliu de Guíxols (Cala Jonca)6. Cala Jonca

Petita cala situada darrera del port de Sant Feliu.

S'hi accedeix des de l'esplanada que hi ha just darrera de l'edifici del Club Nàutic, a l'inici del camí de Ronda a Sant Pol on hi trobem una zona de picnic amb taules i bancs de fusta. Unes escales de ferro baixen des d'aquest punt fins a la cala. Al final del tram d'escales cal salvar un petit desnivell sense esgraons. Els esculls i lloses la fan poc accessible per mar però molt interessant per a practicar-hi snorkel i submarinisme.

Cales i platges de Sant Feliu de Guíxols (Cala De Sant Feliu)7. Platja de Sant Feliu

Ubicada en el casc urbà de la població. Protegida dels vents per l'escullera del moll al nord i per la Punta de Garbí al sud. La part sud és ideal per a famílies amb nens. A la part nord hi ha un tram de zona portuària destinat a petites embarcacions i on està prohibit el bany. Hi ha zones abalisades i línies de vida per a banyistes.

Les empreses d'activitats nàutiques ofereixen: escola de vela i caiac, windsurf, esquí nàutic, lloguer d'embarcacions i submarinisme. Hi consta d'una zona infantil de jocs a la platja i un Punt de Trobada-Club Infantil.

Cales i platges de Sant Feliu de Guíxols (Cala Port Salvi)8. Cala de Port Salvi

Cala rocosa situada a peu del Camí de Ronda (quasi desaparegut en aquesta zona a causa de la urbanització del sector), en el tram entre el carrer de Garbí i el carrer de Port Salvi.

Aquesta zona disposa d'un fons marí de gran riquesa que atrau nombrosos amants del submarinisme. Ideal per a la pràctica de l'snorkel i la natació ja que s'ha habilitat un canal de natació.

Cales i platges de Sant Feliu de Guíxols (Cala Vigata)9. Cala del Vigatà

Bonica cala de còdols, situada a peu d'un penya-segat. S'hi accedeix a peu des del final del carrer Jaume Vicens i Vives en direcció al mar.

Al final del carrer comença un tram d'escales de pedra força llarg i de pendent pronunciada que zigzagueja durant uns 5 o 10 min. fins arribar a la cala. Davant d'aquesta cala trobem la pradera de posidònia oceànica més important del municipi. Juntament amb la zona de Port Salvi configuren un entorn marítim de gran valor natural, inclòs dins de la Xarxa Europea d'Espais Naturals Protegits, la Xarxa Natura 2000. És una cala mixta i és permet la pràctica del nudisme.

Cales i platges de Sant Feliu de Guíxols (Platja Can Dell)10. Platja de Can Dell

Platja de còdols situada a l'alçada de la urbanització Punta Brava. Els dos accessos per arribar-hi caminant es troben dins la mateixa urbanització.

El primer accés el trobem baixant pel carrer d'entrada a la urbanització (carrer del Sard) i continuant pel carrer de Can Pey cap a l'esquerra. Després d'uns 150 metres, a mà esquerra hi ha una pineda i unes escales de pedra que porten fins a la platja.

El segon accés es troba al final del carrer de la Juliola, a la part més baixa de la urbanització.

Cales i platges de Sant Feliu de Guíxols (Cala Urgell)11. Cala Urgell

Cala de còdols situada al bell mig de l'espai protegit del massís de l'Ardenya, en un entorn natural i paisatgístic privilegiat.

S'hi accedeix per un estret corriol que travessa una comalada amb un recorregut d'uns 10 o 15 minuts de baixada fins al mar. Cal indicar que hi ha un parell de punts en el camí que no són de fàcil accés. Aquest corriol s'agafa des de la carretera de Sant Feliu a Tossa de Mar: a tocar del mirador que hi ha a peu de carretera, just després de la urbanització Punta Brava, a la tercera corba de la carretera a mà esquerra hi ha un replà des d'on, si hom es para, veurà sortir-ne aquest corriol.

Cales i platges de Sant Feliu de Guíxols (Platja De Canyerets)12. Platja dels Canyerets

L'única cala de sorra del litoral de ponent del municipi. És estreta i llarga, amb aigua neta i profunda, sense roques ni esculls. Inclosa també dins de l'espai natural del massís de l'Ardenya, envoltada de pins i alzines, s'hi accedeix des de la Urbanització Rosamar, ja en el terme de Santa Cristina d'Aro.

L'accés amb vehicle durant l'època d'estiu està sotmès a una taxa per part de la urbanització, que té caràcter privat. No obstant, pels ciutadans empadronats a Sant Feliu i Santa Cristina d'Aro, l'accés en vehicle és gratuït prèvia presentació de la identificació corresponent.

Cales i platges de Sant Feliu de Guíxols (Cala Del Moli)Via Ferrata Cala del Molí

Itinerari de muntanya esportiu de 480 m, traçat en un massís rocós al costat del mar, fet que la fa única a Europa. Consta de dos trams de dificultat: baixa i mitjana. Entre tram i tram hi ha un escapament per si no es vol continuar. Per utilitzar aquestes instal·lacions cal llicència federativa de muntanya o assegurança que cobreixi l'activitat.

El fons marí de Sant Feliu de Guíxols

El fons marí és un dels punts d'immersió més importants del mediterrani. L'snorkel, el submarinismel'apnea són molt fàcils i segurs de practicar ja que es troben a menys de vint minuts del port, i gràcies a que tenim profunditats que oscil·len dels 2 als 40 metres, que permeten la pràctica del busseig tant a aquells que comencen com als més avançats. La seva fauna representa el 90% de la fauna litoral que es pot observar a la mediterrània. L'absència de sediments, fa que les seves aigües gaudeixin d'una visibilitat mitja de 20 metres

Sant Feliu de Guíxols és un racó del Mediterrani on la biodiversitat sorprèn a experts i aventurers subaquàtics novells.

Museu de la Pesca

Palamós (a 10.5 Km)

L'objectiu del Museu de la Pesca és ser un espai de diàleg…

Llegir més...

Tela Marinera

Palamós (a 10.5 Km)

Ofereix diverses activitats relacionades amb la navegació: pedagògiques, turístiques, esportives, lúdiques, gastronómiques,…

Llegir més...

Sailing Boats and Events (Goleta Aran)

Palamós (a 10.3 Km)

Viu l'experiència de navegar amb una embarcació històrica. Sortides diaries des de…

Llegir més...

Pessebre vivent de Castell d'Aro

Castell - Platja d'Aro (a 3.4 Km)

El Pessebre Vivent de Castell d'Aro és un pessebre portat a terme…

Llegir més...

On menjar

L'Espai Gastronomia

Tossa de Mar (a 11 Km)

Gaudeix d'un lloc on riure, festivitat i gastronomia tenen lloc al voltant…

Llegir més...

La Xicra

Palafrugell (a 18.5 Km)

Cuina de Mercat al cor de la Costa Brava, en una antiga…

Llegir més...

Hotel Restaurant Sa Tuna

Begur (a 25.6 Km)

És l'únic Hotel a Cala Sa Tuna, racó mimat per la natura…

Llegir més...

Ona Palamós

Palamós (a 10.6 Km)

Vine a Ona Palamós i gaudeix amb família de les platges i…

Llegir més...

Càmping Riembau

Castell - Platja d'Aro (a 3.2 Km)

Situat a la Costa Brava, a la localitat de Platja d'Aro. Un…

Llegir més...

Càmping Valldaro

Castell - Platja d'Aro (a 3.6 Km)

Càmping completament pla amb molta ombra. Disposa d'unes magnífiques instal·lacions, 4 piscines,…

Llegir més...

Càmping Palamós

Palamós (a 11.8 Km)

A tocar del GR-92, a 15 minuts del centre de Palamós i…

Llegir més...

Destaquem...

Participa i guanya entrades al Gran Museu de la Màgia

Llegir més...

Els secrets que amaguen els pantans

Llegir més...

Propostes

Tivissa - Poblat Iber Castellet de Banyoles

Llegir més...

Més Romànic a l'Alta Ribagorça

Llegir més...

Agenda

Festival a la Vora del Jazz Mataró

22/02/2024 ...

Llegir més...

Cicle Biografies ampostines a Amposta

22/02/2024 ...

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!