6 llocs que no us podeu perdre a Caldes de Malavella

Compartir
6 llocs que no us podeu perdre a Caldes de Malavella

Caldes de Malavella es troba a mig camí de la Costa Brava i de la Serra de les Guilleries, la plana de la Selva, rica en contrastos, patrimoni i tradició. Així doncs, Caldes de Malavella, es troba situat en un indret estratègic de comunicacions, i per això, sempre ha estat terra de pas i terra d'empremtes. El rastre de totes les civilitzacions que han habitat el nostre país és present a la vila.

A Caldes es poden perdre hores i hores recorrent les rutes de senderisme i les diferents rutes urbanes per a conèixer el patrimoni. I si després de les llargues passejades encara es necessita més relaxació, les aigües del poble, de reconegudes propietats curatives, faciliten gaudir de tractaments termals, des de les fonts d'aigua calenta o des dels reconeguts balnearis.

Què us pot oferir Caldes de Malavella, Vila amb Caràcter?

Visites guiades

Si amb totes les passejades per les rutes o pel centre de la vila encara no n'hi ha prou, es pot conèixer el poble de la mà d'un guia local. Passejos per la història durant gairebé dues hores sota un guiatge divertit i amè, coneixent diferents indrets emblemàtics, llegendes i aquells detalls que tant ens agraden i que se'ns escapen amb només una mirada fortuïta

Es poden gaudir d'aquests recorreguts, diferents, cada diumenge a les 11h del matí (mesos de juliol i agost, a les 10h)

Més informació: www.visitcaldes.cat/visites-guiades

Aquests són els 6 llocs que no us podeu perdre a Caldes de Malavella: 

Espai Aquae

Centre Museogràfic i Punt d'Atenció Turística. És el primer lloc on us heu de dirigir quan arribeu a la vila termal.

L'Espai AQUAE de Caldes de Malavella és un centre d'interpretació on es combina la recerca, la didàctica i la interpretació del patrimoni de Caldes. Un recorregut pel llegat natural i cultural forjat al llarg del temps per les seves aigües, a través de nou espàis expositius.

Més informació: https://www.visitcaldes.cat/espai-aquae/

Termes Romanes i el Puig de Sant Grau

romanes Anar a Caldes de Malavella i no visitar les termes romanes és com a anar a Roma i no visitar el Coliseum. Són les restes romanes més ben conservades del municipi i són part de l'edifici termal de Sant Grau que es va construït cap a l'any 50 dC sobre un balneari anterior dels segles II-I aC. Quan hi aneu penseu que esteu visitant un monument declarat Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN)

Més informació: https://www.visitcaldes.cat/que-fer/termes-romanes/

 

Jaciment Paleontològic el Camp dels Ninots

Un dels pocs jaciments que permeten reconstruir tot un ecosistema de fa uns 3 milions d'anys, concretament del període que es coneix com a pliocè superior. La singularitat, diversitat i excepcionalitat dels materials posats fins ara al descobert han fet que el jaciment hagi estat declarat Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN) per la Generalitat de Catalunya, amb la voluntat de protegir-ne l'entorn, de fomentar-hi la recerca científica i de transmetre a la societat els resultats obtinguts.

Més informació: https://www.visitcaldes.cat/camp-dels-ninots/

Balnearis i Fonts

Les surgències d'aigua termal són un element singular de Caldes, que n'han definit el caràcter des de l'antiguitat. Els seus carrers, places i jardins són plens d'elements patrimonials que reflecteixen un llegat històric forjat a través de l'estret vincle entre aquestes aigües i els seus vilatans: les Termes Romanes, els Balnearis, les cases modernistes, els espais de passeig…

Actualment, a Caldes de Malavella hi ha tres indrets on aflora aigua termal a una mitjana de 56ºC-60ºC:

  • Puig de les Ànimes, dins els terrenys de Vichy Catalán, on hi trobem el Balneari i l'embotelladora
  • Puig de Sant Grau, on hi ha les fonts de Sant Narcís i dels Bullidors, les Termes Romanes i les embotelladores San Narciso i Imperial
  • Puig de les Moleres, on trobem la font de la Mina o Raig d'en Mel, i l'embotelladora Aigua Malavella. I d'on es canalitza l'aigua al Balneari Prats

Les propietats reconegudes de l'aigua termal a través dels banys termals afavoriren que fos embotellada perquè els pacients poguessin seguir el tractament a casa seva. Aquest seria l'embrió de l'aprofitament industrial de l'aigua termal, que tingué diversos promotors i esdevingué un motor econòmic per a la població.

Més informació: https://www.visitcaldes.cat/que-fer/balnearis-i-fonts/

Sant Maurici i el Castell de la Malavella

10-Ermita-de-Sant-Maurici Caldes de Malavella no podria existir sense una llegenda sobre l'esquena de la seva història. Un lloc tan fantàstic com Caldes, els orígens del qual es perden en el temps, on la terra ha fet brollar unes aigües miraculoses i qui sap si d'origen fantàstic també, no podria ser d'altra manera que també ens oferís una de les llegendes més sentides i populars que, segons algunes veus, podria haver donat cognom a la vila: la llegenda de la malavella. 

La llegenda de la Malavella se situa en l'indret màgic del Castell de la Malavella i de l'ermita de Sant Maurici, lloc on es va vèncer una senyora feudal, dolenta i vella, per a alliberar la població de Caldes dels abusius impostos als que els tenia habituats i també de la desaparició constant dels infants caldencs.

Més informació: https://www.visitcaldes.cat/agenda/actualitat/proposta-de-passeig-sant-maurici-i-el-castell-de-la-malavella/

Edificis Modernistes

L'arquitectura de principis de s.XX. El termalisme a Caldes de Malavella ha donat al poble una personalitat pròpia reconeguda arreu a través de la seva activitat balneària. L'inici del fenomen balneari a finals del segle XIX contribuí a l'explotació de les aigües i al desenvolupament urbanístic de la població.

L'arquitectura modernista i noucentista i l'eclecticisme que avui encara podem observar és el testimoni d'una època d'esplendor i desenvolupament de la vila, en el què la burgesia, una nova classe benestant emfasitzà les propietats curatives de les aigües termals i donà un nou valor a la societat rural.

Més informació: https://www.visitcaldes.cat/que-fer/modernisme/

Font: Ajuntament de Caldes de Malavella

Fundació Mona

Riudellots de la Selva (a 6.6 Km)

Llegir més...

Hotel Balneari Vichy Catalan

Caldes de Malavella

Llegir més...

Museu Trias de la Galeta

Santa Coloma de Farners (a 11.5 Km)

Llegir més...

Castell Gala Dalí Visita Guiada

La Pera (a 24.2 Km)

Llegir més...

On menjar

Pura Brasa

Pineda de Mar (a 25 Km)

Llegir més...

L'Espai Gastronomia

Tossa de Mar (a 16.7 Km)

Llegir més...

Can Baldiri

Santa Coloma de Farners (a 14.9 Km)

Llegir més...

Hotel Balneari Vichy Catalan

Caldes de Malavella

Llegir més...

Càmping Relax-Nat (Naturista)

Mont-Ras (a 29.1 Km)

Llegir més...

Beatrix 2000 - Caliu apartments

Pineda de Mar (a 28 Km)

Llegir més...

Destaquem...

La Ruta del Cister: tres grans monestirs reials amb una sola…

Llegir més...

Sorteig: Fundació Mona

Llegir més...

Propostes

Ruta matemàgica a Santa Cristina d'Aro

Llegir més...

Escape Room Urbà - 'Les Portes del Call Jueu' a Girona

Llegir més...

Agenda

Coneix les aus del Delta amb MónNatura Delta de l'Ebre

25/05/2024 ...

Llegir més...

La Primavera del Cava 2024

25/05/2024 ...

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!