Tàrrega

Compartir
Trucar 973 31 16 08
Veure vídeo
Província: Lleida | Comarca: Urgell | Habitants: 18.189 | Extensió: 88,4 Km2 | Altitud: 373 m

Tàrrega, la capital de l'Urgell, es distingeix com un nucli de cultura i comerç al cor de Catalunya. A tan sols 100 quilòmetres de Barcelona, aquest municipi, situat a la plana de Lleida, s'erigeix com un important centre comercial i de serveis a l'àrea oriental de les Terres de Ponent. El seu terme municipal de 88 km² serveix de pont entre els altiplans de la Segarra i l'Urgell. Inclou els pobles d'Altet, Claravalls, la Figuerosa, el Talladell, Riudovelles i Santa Maria de Montmagastrell, tots enriquint el seu patrimoni cultural i històric.

El ric patrimoni de Tàrrega inclou l'antiga vila medieval, l'ermita de Sant Eloi amb les seves vistes panoràmiques, l'emblemàtic Palau dels Marquesos de la Floresta i l'església de Santa Maria de l'Alba, amb les seves pintures murals, és una obra d'art en si mateixa.

La història de Tàrrega és profunda i diversa, des dels seus inicis al segle XI com a vila medieval al voltant del seu castell fins a la seva designació com a ciutat l'any 1884, Tàrrega ha superat desafiaments com la crisi del segle XIV, les guerres successives i els períodes de canvis socials i econòmics. Avui, mira cap al futur amb esperança, mantenint viu el seu ric llegat històric, tot aprofitant el progrés i la innovació.

MUSEU CAL TREPAT

El Museu Cal Trepat, situat en l'antiga fàbrica J. Trepat, és un homenatge viu a la història industrial de Tàrrega i Catalunya. El museu mostra l'evolució de la mecanització agrícola a través de les emblemàtiques màquines Trepat, que van transformar el treball al camp.

Els visitants poden descobrir una col·lecció impressionant de maquinària agrícola antiga i aprendre sobre els processos de fabricació i el seu impacte en la societat rural. El Museu de la Mecanització Agrària Cal Trepat no només és un viatge al passat, sinó una reflexió sobre el progrés tecnològic i el seu paper en el món rural. Es fan visites guiades sense reserva prèvia els diumenges a les 12h.

museu comarcal de l'urgell - tàrrega

El Museu Comarcal de l'Urgell, ubicat al cor de Tàrrega, és un tresor de coneixement i cultura. El museu presenta una rica col·lecció que narra la història de la regió des de la prehistòria fins a l'actualitat. Exposicions permanents mostren descobriments arqueològics locals, a més de la història social i econòmica de la comarca.

Amb una programació variada d'exposicions temporals i activitats educatives, aquest museu és un lloc imprescindible per a qualsevol persona interessada en aprofundir en l'essència històrica i cultural de Tàrrega.

Parc de Sant Eloi

Al cim de la serra de Sant Eloi s'aixeca l'ermita dedicada al sant, fundada l'any 1248, des d'on es divisa una magnífica vista de la ciutat.

A principis del segle XX, la serra era majoritàriament erma amb terrenys comunals i de propietat privada, on hi havia explotacions de graveres i de conreus d'oliveres i ametllers principalment. L'Associació d'Amics de l'Arbre va promoure la creació del parc de Sant Eloi l'any 1913, i hi va dedicar els seus esforços per dotar-la d'espais amb passeigs, places i fonts, tot fent plantacions diverses d'arbres. Aquestes actuacions han permès crear diferents àmbits d'una bellesa clàssica com el jardí llatí, espais d'estil romàntic, així com també, a partir de la dècada dels anys vuitanta del segle XX, la creació d'un museu a l'aire lliure basat en elements industrials i agrícoles.

El parc està sempre obert al públic i és un lloc per gaudir de llargs i tranquils passeigs, jugar en família, poder gaudir de bones vistes, etc.

Si fas un tomb pel parc hi podràs trobar diversos espais com el Mirador de Prades, la font del Congrés, la Plaça M. de Déu de Montserrat, la Plaça Mestre Güell, etc. També hi ha un moli d'oli i el corral de les aus, entre d'altres.

Aquí pots consultar el mapa del parc de Sant Eloi

Aquí pots consultar el fulletó del Parc de Sant Eloi

ESGLÉSIA DE SANTA MARIA DE L'ALBA I FARS DE PONENT

L'Església de Santa Maria de l'Alba és especial, està declarada Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN) i compta amb una nau principal amb capelles laterals, cúpula i cimbori, on hi podreu conèixer les pintures de mural al fresc fetes per targarins Jaume Minguell Miret i el seu fill Josep Minguell Cardenyes.

Vols visitar el campanar? T'ho posem fàcil, en el marc del projecte 'Fars de Ponent' pots visitar el campanar de l'Església de Santa Maria de l'Alba el tercer dissabte de cada més, contactant prèviament a info@museutarrega.cat.

FIRATÀRREGA

FiraTàrrega és la marca comercial de la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega que treballa per la dinamització de la creació escènica catalana i l'intercanvi artístic professional en clau nacional i internacional, amb una atenció especial a les arts de carrer i als projectes que impliquen la ciutadania en l'espai públic.

FiraTàrrega no només és una celebració de l'art escènic; és un reflex de la vitalitat cultural i la creativitat sense límits de Tàrrega. La fira es celebra anualment a inicis de setembre.

Propostes

El llegat jueu a Tàrrega

Tàrrega

Els frescos de l'Església de Santa Maria de l'Alba

Tàrrega

Museu Trepat de Tàrrega - Fàbrica J. Trepat

Tàrrega

5 €

Visita el Museu Comarcal de l'Urgell -Tàrrega

Tàrrega

5 €

Visita el Parc de Sant Eloi

Tàrrega

Ruta Pedrolo - Tàrrega

Tàrrega

Què fer

Mas de Colom, Casa Borges

Tàrrega

Llegir més...

Espai Maldanell

Vallbona de les Monges (a 14.5 Km)

Llegir més...

Celler L'Olivera Vallbona de les Monges

Vallbona de les Monges (a 14.6 Km)

Llegir més...

Espai museístic del Cinema - Col·lecció Josep Maria Queraltó

Vallbona de les Monges (a 14.5 Km)

Llegir més...

On menjar

El Dien Restaurant

Vallfogona de Balaguer (a 29.7 Km)

Llegir més...

On dormir

La Torre del Codina

Tàrrega

Llegir més...

Hotel Balneari de Vallfogona de Riucorb

Vallfogona de Riucorb (a 13.6 Km)

Llegir més...

Cal Guineueta

Cubells (a 27.5 Km)

Llegir més...

Agenda

Mercat Vehicle d'Ocasió a Tàrrega

17/05/2024 - 19/05/2024

Llegir més...

Fira del Pa i el Cereal de Cervera

18/05/2024 - 19/05/2024

Llegir més...

Propostes

Ruta Pedrolo - Tàrrega

Tàrrega

Llegir més...

Visita el Parc de Sant Eloi

Tàrrega

Llegir més...

Previsió del temps

19-05-2024
Matí Previsió del temps Matí
Tarda Previsió del temps Tarda
Màxima 24º
Mínima 9º
20-05-2024
Matí Previsió del temps Matí
Tarda Previsió del temps Tarda
Màxima 23º
Mínima 10º

Destaquem...

La Ruta del Cister: tres grans monestirs reials amb una sola…

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!