Mollet del Vallès

Compartir
Província: Barcelona
Comarca: Vallès Oriental
Habitants: 51133
Extensió: 10,8 Km2
Altitud: 65 m

Mollet del Vallès té una superfície de 10,72 km2 i poc més de 51.000 habitants. Es troba a 20 km de la ciutat de Barcelona, essent el nucli principal de l'espai metropolità del Vallès Oriental que es coneix com Baix Vallès.

És un municipi modern, adequat a les necessitats dels nostres temps, amb un ampli ventall de serveis públics i privats en tots els àmbits: educatiu, cultural, esportiu, d'oci... Cal destacar-ne, com a servei de salut, el nou Hospital de Mollet, referent comarcal i, en l'àmbit cultural, el Museu Abelló.

Disposa d'una bona xarxa de comunicacions: carreteres, autopistes, línies ferroviàries (R2, R2 Nord, R3 i R8), i diverses línies d'autobusos urbanes i interurbanes.

Les joies de Mollet

Gallecs és una àrea rural protegida en el Pla d'Espais d'Interès Natural, de reconeguts valors agrícoles, naturals i paisatgístics que està considerada el pulmó verd d'un espai metropolità densament poblat. Aquest espai natural ocupa la meitat del terme municipal de Mollet.

La ciutat també té altres joies per ser descobertes i conegudes com el Menhir de Mollet, una estàtua-menhir neolítica de dimensions espectaculars, fins al punt que, per les seves característiques, és considerada la peça més gran de la Península Ibèrica i de tota l'Europa meridional; i el Museu Municipal Joan Abelló, emplaçat en un edifici modernista, que acull l'extensa obra i col·lecció d'art d'aquest pintor molletà, amb més de 10.000 peces entre les que destaca un ampli ventall de la pintura i l'escultura catalanes dels segles XIX i XX.

A Mollet, s'organitzen fires i activitats de referència a Catalunya com la Mostra Internacional de Titelles (abril), la Fira d'Artesans (setembre) i el Sona Mollet, Festival Internacional de Música Memorial Anna Villaescusa Rebull (octubre).

Història de Mollet

La història documentada de Mollet es remunta a més de mil anys amb un passat agrícola i una població essencialment pagesa fins a la primera dècada del segle XX, a partir de la qual va experimentar un important procés d'industrialització gràcies al sector tèxtil, principalment de la seda, i l'adoberia de pell.

Actualment, la zona urbana de Mollet és un important centre comercial diversificat, amb un mercato municipal (de dilluns a dissabte) i setmanal (els dimarts), comerç familiar i de marques, i àrees comercials. També disposa d'àmplies zones verdes, àrees naturals, industrials i de serveis.

Premis i reconeixements

L'any 2015, Mollet va obtenir el guardó European Green Leaf, pel seu compromís amb la sostenibilitat i el creixement verd. El 2017, va ser l'única ciutat catalana i espanyola nomenada Ciutat Europea de l'Esport. El 2018 Mollet ha estat reconeguda com la Millor Ciutat Espanyola en Eficiència Energètica per la Fundació Fòrum Ambiental. El 2019,  va ser subseu dels World Roller Games Barcelona 2019, el major esdeveniment mundial que agrupa els campionats de totes les disciplines de roller sports com Scooter, Patinatge Artístic o Skateboard. El 2020, Mollet és el municipi amb més reconeixement dels premis Viles Florides. I, el 2021, la Comissió Europea reconeix Mollet amb el premi Healthy Lifestyles for Cities 2020.

Passegeu per Mollet; perdeu-vos pel seu centre històric i pel seu centre comercial, pels seus carrers amples i les seves places familiars i acollidores. Entreu als seus parcs i feu gaudir els sentits, amb la natura i l'art que hi trobareu. Mollet és una ciutat amable, acollidora, dinàmica, cívica. Us hi sentireu a gust i, sense cap mena de dubte, us sorprendrà agradablement.

Llocs d'interès

Casa de la Vila

Aquest edifici es va inaugurar l'any 2002. Fins llavors l'Ajuntament estava a la plaça de Prat de la Riba, la plaça del centre històric, on també hi ha la font modernista de Domènec Sugrañes (foto de la portada). El nou Ajuntament es troba dins de l'Illa de Can Mulà, un nucli comercial important de la ciutat. En la façana institucional de la Casa de la Vila destaca el mural que el poeta i pintor Joan Brossa va crear expressament. S'hi poden veure dos símbols històrics molletans, el moll i les onades, encabits dins una A inclinada, que vol ser l'expressió de la humilitat, la primera lletra de l'abecedari i la porta d'entrada a la cultura i el coneixement.

Aquesta façana mira cap a la plaça de Pau Casals, una bonica plaça verda aturonada.

Plaça Major, 1

Menhir de Mollet

Aquest impressionant menhir del neolític va ser descobert l'any 2009 en el decurs de les obres del parc de les Pruneres. És una troballa extraordinària a Catalunya. Per les seves dimensions, 5 m d'alt i 6 tones de pes, que el fan el menhir més gran de la península ibèrica i un dels més grans de tota l'Europa meridional. I pels seus gravats i relleus, en els quals es reconeix un rostre, d'una hipotètica divinitat, que li confereix el caràcter d'estàtua-menhir. El podeu veure al jardí de la Biblioteca Can Mulà, en l'horari d'obertura al públic.

c/ Alsina, 1 (parc de Can Mulà) | Tel. 93 570 16 17 | Entrada per la Biblioteca Can Mulà

Per a visites concertades, truqueu al  Museu Abelló, 93 544 50 99

Espai rural de Gallecs

Gallecs és un territori agroforestal de 734 hectàrees. És un espai agrícola, de lleure i oci, d'importants valors ecològics, paisatgístics, culturals i educatius per a la població de l'entorn. L'agricultura és la principal activitat de l'espai. A partir del 2005, aquesta activitat s'ha reconvertit, en una gran part, en una agricultura ecològica i de recuperació de varietats tradicionals. S'hi conreen blats antics, llegums i cereals, a més d'hortalissa. Tots els productes es comercialitzen amb el segell Producte de Gallecs, ecològic i de proximitat, i es poden trobar a l'Agrobotiga.

Masia de Can Jornet Xic (seu del Consorci de l'Espai Rural de Gallecs)

Agrobotiga, porxo de Can Xambrers, al costat de l'Església de Santa Maria de Gallecs

Museu Abelló

Aquest museu municipal, emplaçat en un edifici modernista, acull una important representació de l'obra del pintor molletà Joan Abelló, a més d'una de les col·leccions d'art més destacades del panorama català, fruit de la passió d'Abelló pel col·leccionisme. El Museu compta amb dues exposicions permanents: una dedicada al fons de la col·lecció, amb obres d'artistes com Dalí, Sorolla, Casas, Mir, Nonell, Hugué, Tàpies o Brossa; i l'altra, a l'obra del pintor Abelló. També té una interessant programació d'exposicions temporals i un espai de producció i difusió de les arts visuals, L'Aparador. És molt recomanable la visita a la Casa del Pintor, on va néixer Joan Abelló, convertida avui en un original Museu on s'hi apleguen els milers de peces, objectes i obres d'art que va atresorar al llarg de la seva vida. Als carrers de la ciutat hi podem veure escultures d'Abelló, com l'Arlequí o la Garriganga.

c/ Berenguer III, 122. | Tel. 93 544 50 99

Parcs de la ciutat

Mollet té una voluntat demostrada de tenir parcs, ben bonics i mantinguts amb molta cura. El parc de la Plana Lledó, el parc dels Colors, obra de l'arquitecte Enric Miralles, el parc de Can Mulà, el parc de les Pruneres, el parc de la Farinera i el parc del Sentits. Cadascun d'ells té els seus propis valors i encants, tan botànics com artístics. Molts d'ells tenen zona de jocs infantils.

El Parc de les Pruneres, inaugurat el 2011, exemplifica com pocs el concepte de parc que es fusiona amb el paisatge. El parc es fusiona amb les muntanyes del litoral, al darrera, i es  produeix una original i agradable sensació òptica que recomanem de contemplar.

On dormir

Càmping El Vedado

Vallromanes (a 6.7 Km)

Càmping de muntanya situat a les proximitats de Barcelona. Ideal per visitar…

Llegir més...

Casa de Colònies Can Rabassa

Vilanova del Vallès (a 7.5 Km)

Casa senyorial datada del 1872, totalment reformada i habilitada com a casa…

Llegir més...

Fundesplai, Cases de Colònies

(a 8.6 Km)

A Fundesplai, gestionem 17 cases de colònies i albergs i 8 terrenys…

Llegir més...

Aparhotel Atenea Vallès

Granollers (a 9.2 Km)

L'Aparthotel Atenea Vallès es un Aparthotel a Granollers que es troba al…

Llegir més...

Hostal Solimar

Badalona (a 10.2 Km)

L' Hostal Solimar està situat al centre de Badalona a uns 200m,…

Llegir més...

Hotel Balneari Broquetas

Caldes de Montbui (a 11.5 Km)

El complex de Balneari Broquetas disposa actualment de 83 habitacions, 8 apartaments…

Llegir més...

Balneari Termes Victòria

Caldes de Montbui (a 11.5 Km)

A l'Hotel Balneari Termes Victòria volem que us sentiu com a casa…

Llegir més...

Hostal de la Plaça

Cabrils (a 13 Km)

L'Hostal de la Plaça és un petit hotel familiar situat en una…

Llegir més...

On menjar

Restaurant Hostal de la Plaça

Cabrils (a 13 Km)

Ubicat en una antiga masia catalana del segle XVII, remodelada als anys…

Llegir més...

Terra Restaurant

Les Franqueses del Vallès (a 15.8 Km)

Al nostre restaurant trobareu productes d'arreu de Catalunya, des de les terres…

Llegir més...

Fàbrica Moritz Barcelona

Barcelona (a 17.8 Km)

La Fàbrica Moritz Barcelona és un espai únic, dividit en tres plantes,…

Llegir més...

Can Solé

Barcelona (a 17.9 Km)

Un dels restaurants més emblemàtics de Barcelona i dels pocs que ha…

Llegir més...

Garage Beer Co.

Barcelona (a 17.4 Km)

Gaudiu d'una fàbrica de cervesa artesana i un bar alhora, amb 12…

Llegir més...

Restaurant Windsor

Barcelona (a 16.7 Km)

El restaurant Windsor, situat a Barcelona, és un referent de la cuina…

Llegir més...

Pirineu en Boca

Barcelona (a 16.7 Km)

Pirineu en Boca va néixer al març del 2015 com a fruit…

Llegir més...

La Calma, el Bellver

Tagamanent (a 24.5 Km)

A la Masia Restaurant El Bellver, de 13:30 a 15:30 presentem un…

Llegir més...

Què fer

Barcelona és molt més

Descobreix que Barcelona és molt més! A prop de Barcelona tenim tot…

Llegir més...

Pessebre Vivent de Sant Fost

Sant Fost de Campsentelles (a 2.6 Km)

El poble de Sant Fost de Campsentelles, situat al vessant vallesà i…

Llegir més...

Escola Nàutica Centre de Navegants

Badalona (a 11.7 Km)

A Centre de Navegants oferim escapades de mig dia, dia sencer o…

Llegir més...

Balneari Termes Victòria

Caldes de Montbui (a 11.5 Km)

A l'Hotel Balneari Termes Victòria volem que us sentiu com a casa…

Llegir més...

Xavier bassa, Sumiller

Santa Eulàlia de Ronçana (a 11.6 Km)

Tastos i cates a casa vostra, en català, castellà, anglès i francès.…

Llegir més...

Monestir de Sant Cugat

Sant Cugat del Vallès (a 12.9 Km)

Al centre de la vila, a la plaça d'Octavià, hi trobem l'imponent,…

Llegir més...

Viles Florides

Almacelles (a 13.1 Km)

Viles Florides promou la flor i la planta com a patrimoni natural…

Llegir més...

Escape Hunt Barcelona

Barcelona (a 15.6 Km)

Amb beguda gratuïta! Gaudiràs d'una gran experiència a l'Escape Room més gran…

Llegir més...

Agenda

Nit de llegendes al Monestir de Sant Cugat

07/08/2021 ...

Llegir més...

La marató romànica del Claustre del Monestir de Sant Cugat

07/08/2021 ...

Llegir més...

Visita a la Mina d'Aigua del Masnou

08/08/2021 ...

Llegir més...

Itinerari El Masnou terra de mar

21/08/2021 ...

Llegir més...

Festa Major de Blancs i Blaus de Granollers

21/08/2021 - 29/08/2021

Llegir més...

Previsió del temps

03-08-2021
Matí Previsió del temps Matí
Tarda Previsió del temps Tarda
Màxima 28º
Mínima 18º
04-08-2021
Matí Previsió del temps Matí
Tarda Previsió del temps Tarda
Màxima 29º
Mínima 20º

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!