'Els enigmes d'en Pius', un joc d'orientació familiar als Plans de Sió

Compartir

'Els enigmes d'en Pius', un joc d'orientació per gaudir en família de la natura als Plans de Sió!

A Concabella tenim un nou recurs ecoturístic per al públic familiar. Es tracta d'Els enigmes d'en Pius, un joc d'orientació instal·lat al voltant de Concabella (espai natural dels Plans de Sió).

Els visitants, guiats per dos personatges ficticis, en Roc i la Blau, hauran de trobar les balises descrites en un mapa interpretatiu a través de petites pistes i resoldre la paraula secreta final. La ruta és circular, apta tant per fer en bicicleta com caminant, i té un recorregut de 6 km.

El joc, impulsat per l'Associació Leader de Ponent en el marc del projecte Espais Naturals de Ponent, compta amb 5 rutes més, que es troben instal·lades als secans de Mas de Melons i Alfés, a l'estany d'Ivars i Vila-sana, a l'Aiguabarreig Segre-Noguera Ribagorçana, als secans de Belianes-Preixana i a l'Aiguabarreig Segre-Cinca.

Amb aquests itineraris es pretén, d'una banda, fomentar la visita als espais de forma autònoma i amena, i de l'altra, suscitar el respecte per la natura i, concretament, pels hàbitats i espècies que viuen en aquests entorns naturals.

Amb l'impuls d'aquest nou producte ecoturístic també s'ha volgut fer una aposta per defugir les pantalles, per això es demana als visitants que, quan juguin, ho facin seguint només les indicacions descrites en cada un dels mapes, ja que les rutes estan dissenyades i pensades per poder-les realitzar sense necessitat d'aplicacions ni aparells mòbils.

Us hi esperem!

Propostes

Ruta Castells i Llegendes pels Plans de Sió!

Llegir més...

Exposició "Vacuo" de Marilú Martínez-Ruiz al Castell de Concabella

Llegir més...

Destaquem...

Descobrint el Penedès al teu ritme a través dels Camins del…

Llegir més...

Sorteig: entrades a l'Església de la Colònia Pons

Llegir més...

Agenda

Festival Espurnes Barroques a Guissona

04/06/2023

Llegir més...

Festival Espurnes Barroques

02/06/2023 - 04/06/2023 ...

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!