L'Ampolla

Compartir
Província: Tarragona | Comarca: Baix Ebre | Habitants: 3.540 | Extensió: 35,6 Km2 | Altitud: 8 m

L'Ampolla és una població situada a la comarca del Baix Ebre. És considerada la porta del Delta de l'Ebre, ja que es troba situada al fons del golf de Sant Jordi.

L'Ampolla és un antic enclavament de pescadors tortosins i, tal i com indica el seu nom, prové clarament de la forma que tenia en l'antiguitat una de les desembocadures de l'Ebre al lloc que ocupa.

La població de l'Ampolla està estretament lligada a la història a través de la pesca i de les rutes marítimes, ja que és un punt estratègic d'entrada i sortida.

L'Ampolla es va desvinculà del Perelló com a municipi independent el 1937, punt que marcà un episodi important per a la gent de la població, però no es va constituir en ajuntament fins el 1990.

L'entorn natural de l'Ampolla es caracteritza per les seves platges. Tot i així, hi trobem una gran varietat en les seves característiques, ja que n'hi ha de sorra i de pedra, de poca profunditat i aigües tranquil·les o bé d'altres envoltades d'uns grans penya-segats. Així doncs, hi trobem la Platja de l'Arenal, la dels Pinets, la de les Avellanes, la dels Capellans, la del Baconé, la Cala Maria, la de l'Ascaret i la Platja Cap-Roig.

Dins del terme municipal de l'Ampolla també hi trobem la llacuna més petita del Delta de l'Ebre. Les llacunes són un ecosistema típic d'aquesta zona. Les llacunes són basses d'aigua connectades amb el mar i rodejades de camps d'arròs. La llacuna de les olles té 54 hectàrees i comunica amb la Badia del Fangar.

Pel terme de l'Ampolla hi transcorren tres itineraris de natura: els ocells i l'arròs, en la que es voreja l'espai protegit del Parc Natural del Delta de l'Ebre i diversos arrossars; els penya-segats que van vestir-se de colors, itinerari que transcorre arran de mar utilitzant els antics camins de ronda i gaudint d'espais de la costa poc alterats i de gran bellesa, combinats amb cales de pedra petita i vigorosos colors que ens ajudaran a veure amb uns altres ulls aquest magnífic entorn; i finalment, els jardins d'oliveres, on es travessa per camps d'oliveres i garrofers que ens permeten contemplar la terra que els deixa créixer i les roques que les riuades han mogut i han permès la construcció de casetes i de marges que delimiten els camps. Aquest entorn assegura una excel·lència de les verdures i els arrossos del delta, així com dels exquisits plats de marisc i peix propis de la zona.

Què fer

Jardí Botànic Medicinal, Ecoherbes Park

L'Ampolla

Llegir més...

Kensho, Mediterranean Kura

L'Ampolla

Llegir més...

Muria, Centre d'Interpretació Apícola

El Perelló (a 6.5 Km)

Llegir més...

On menjar

L’Estany - Casa de Fusta

Amposta (a 17.3 Km)

Llegir més...

On dormir

Càmping Ampolla Playa

L'Ampolla

Llegir més...

Hotel Ametlla Mar

L'Ametlla de Mar (a 9.8 Km)

Llegir més...

Hostal Cling 43 B&B

Deltebre (a 9.9 Km)

Llegir més...

Hotel Rull

Deltebre (a 10.6 Km)

Llegir més...

Agenda

La visita dels menuts: Descobriu l'essència del Delta en família

14/04/2024 ...

Llegir més...

La Visita dels Flamencs a MónNatura Delta de l'Ebre

20/04/2024 ...

Llegir més...

Propostes

Video mapping la Llum de l'Ebre a Tortosa

Tortosa (a 15.7 Km)

Llegir més...

Menú Delta a L'Estany - Casa de Fusta

L’Estany - Casa de Fusta (Amposta) (a 17.3 Km)

Llegir més...

29,70 €

Previsió del temps

14-04-2024
Matí Previsió del temps Matí
Tarda Previsió del temps Tarda
Màxima 30º
Mínima 12º
15-04-2024
Matí Previsió del temps Matí
Tarda Previsió del temps Tarda
Màxima 30º
Mínima 12º

Destaquem...

Sorteig: una nit a l'Hostal Sant Bernat d'Olot

Llegir més...

Descobreix l'Alta Ribagorça, l'autèntic Pirineu

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!