Tarragona, tot un gust

Compartir
Tarragona, tot un gust

Imatge: Rafael López Monné / Tarragona Turisme

La gastronomia de Tarragona és el reflex de la seva personalitat històrica i cultural: com a port de la Mediterrània, una part important de la riquesa ha arribat de mar endins.  

Els plats típics de la ciutat es beneficien d'una pesca abundant i fresca, obtinguda al port pesquer tradicional més gran de Catalunya, i es conjuguen amb una rica agricultura, que permet concebre una cuina pròpia amb un genuí toc mediterrani. 

Un cap de setmana per degustar Tarragona!

Tarragona és història, és patrimoni, són les seves platges, però també els seus sabors. Us convidem a gaudir d'un cap de setmana a Tarragona amb un maridatge de cultura, vins de la DO Tarragona i cuina local i tradicional, un motiu més que us servirà d'excusa per visitar la ciutat de Tarragona i deixar-vos seduir per la seva història, el seu patrimoni i pels seus carrers plens de vida. 

Es diu que per descobrir realment com són les persones d'un poble, cal veure què mengen i què beuen. I en aquest sentit, una visita imprescindible és el Mercat Central i, sobretot, un dissabte al matí. Dona gust veure totes les parades farcides amb els millors productes de l'horta i del mar de Tarragona. A la vostra disposició queden diversos espais de degustació on esmorzar o dinar, si ho preferiu. 

I entre àpat i àpat, no deixeu de descobrir la Ruta del Vi de la DO Tarragona, una ruta que ofereix la possibilitat d'endinsar-se en una zona privilegiada pel cultiu de la vinya amb experiències singulars que mariden el vi amb la gastronomia, l'esport o la cultura. Hi ha propostes adreçades a diferents tipus de públics que us conviden a passar-s'ho bé i a gaudir d'uns vins que parlen d‘uns paisatges que van des de Tarragona i la mar Mediterrània a l'interior rural del camp tarragoní, la serra de Prades i la vall del riu Ebre. Diversitat d'activitats, vins i atractius turístics pels quals val la pena deixar-vos seduir! 

Al vespre és moment d'assaborir l'oferta gastronòmica del centre històric (Part Alta) una cuina autòctona amb un sabor especial i un toc de genuïna personalitat. Molts restaurants estan situats en edificis històrics, que conserven part de l'arquitectura romana o medieval i que transporten el gurmet a l'època d'esplendor imperial o als anys de la difícil reconquesta. 

Atanseu-vos també fins a la Part Alta el diumenge al matí per seguir una de les tradicions tarragonines més populars: fer el vermut en una terrasseta. Perdeu-vos i observeu els carrers i carrerons del nucli antic de la ciutat. 

Però no podeu marxar de Tarragona sense visitar el barri mariner del Serrallo, allà on el romesco s'assaboreix amb intensitat. El romesco és una salsa de la cuina tradicional de Tarragona, i els restaurants del barri mariner us l'oferiran en diferents versions, tot maridant els plats amb els excel·lents vins del territori, molt suaus, equilibrats, aromàtics i fruitats. 

Propostes

Celebrar la Ciutat

Gimcanes GeoCats (Barcelona)

Llegir més...

33,99 €

30€ de descompte especial per Aniversari de Aventurico Barcelona

Escape Room Aventurico (Barcelona)

Llegir més...

Agenda

Programa't Cultura del febrer al juny a Alcarràs

24/02/2024 ...

Llegir més...

La Visita dels Flamencs a MónNatura Delta de l'Ebre

24/02/2024 ...

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!