Importància de les OTA per als viatgers a Catalunya

Compartir
Importància de les OTA per als viatgers a Catalunya

El sector del turisme ha experimentat un creixement exponencial en els darrers anys, especialment després de la pandèmia. Ja sigui per una raó econòmica o psicològica, el confinament durant les pitjors etapes del virus covid-19 ens va fer adonar de la importància de gaudir la vida en tota la seva esplendor i el privilegi de poder viatjar. Ara, havent superat els confinaments, les restriccions i, en alguns casos, la molesta mascareta que ens protegeix del contagi, veiem tot el panorama des d'una perspectiva nova. I és que no hi ha dubte que el 2022 va ser un any per reconnectar. Els hotels, grans i petits, van obrir les portes i la gent tenia ganes d'explorar el món. Les xarxes socials i plataformes digitals es troben envaïdes de contingut sobre viatges convidant els usuaris a viure grans aventures.

El sector hoteler té davant seu grans oportunitats per continuar creixent aquest 2023, però per això ha de ser avantguardista i integrar noves estratègies que permetin generar un abast més gran. Una d'aquestes és la incorporació de les OTA o agències de viatges en línia , especialment per al mercat hoteler a Catalunya. Les OTA tenen un paper fonamental per als viatgers a Catalunya, ja que la planificació dels viatges s'optimitza, impulsant així el turisme i fent-lo accessible a tothom.

Rellevància de les OTA a Catalunya

Les OTA fan referència a les agències de viatge en línia que permeten que els hotels siguin exposats a tot tipus de públic, aconseguint un major abast en les seves reserves. Segons l' informe de recerca de Phocuswright del 2020, les OTA van captar aproximadament el 64% de les reserves d'hotels. D'aquesta mateixa manera, les agències de viatge en línia han adquirit un lloc d'especial rellevància per al desenvolupament del turisme a Catalunya.

Les agències de viatges en línia a Catalunya han permès diversificar el mercat hoteler en presentar diferents opcions als viatgers. El sector hoteler, amb la presència de les OTA, ha deixat d'estar monopolitzat per les grans cadenes, permetent a les PIMES ser part de la jugada. Amb l'arribada de més visitants, des d'aquells que viatgen a mans plenes fins als aventurers que viatgen amb motxilla, l'economia de la regió s'enforteix com a resultat dels rendiments que deixen aquestes visites a les atraccions, restaurants, botigues i bars.

Les OTA o agències de viatge a internet difereixen de les agències de turisme tradicionals per mostrar preus més competitius, un catàleg més ampli d'opcions i tipus de sistemes de reserva hotelera diferents i més còmodes, si se'ls compara amb els tradicionals. El propòsit de les OTA per als viatgers a Catalunya és assolir la captació de nous visitants i optimitzar l'experiència per assolir una fidelització. D'aquesta manera Catalunya enfortirà la seva posició com a destinació turística popular i desitjada al país i a nivell internacional.

Comoditat de fer reserves en una OTA a Catalunya

L'apogeu de les eines tecnològiques i plataformes digitals ha portat un plus a les nostres vides: fer-la més fàcil i ràpida. Les agències de viatge en línia ens permeten que, des de la comoditat de casa nostra i amb uns quants clics al nostre portàtil, puguem comptar amb una reserva a la destinació de la nostra preferència; és així de senzill, assequible i ràpid.

Tenim accés a informació audiovisual del lloc on ens desitgem allotjar. Podem comparar preus i les millors ubicacions gràcies a les aplicacions satel·litals de mapes. Així que, en qualitat de turistes, tot això representa un benefici i, per tant, la seva implementació per als hotels té avantatges inimaginables que permeten la captació de viatgers i sostenir el nivell d'ocupació de les habitacions. L'ús d'aquests programaris en definitiva optimitza la gestió de les reserves tant per als usuaris, com per als petits, mitjans i grans empresaris del sector turístic.

Guia per triar l'OTA adequada a Catalunya

Internet es troba sobresaturat de contingut i d'opcions, unes de molt bones i d'altres poc fiables. En planificar un viatge cal anar amb compte amb la reputació i eficiència de l'agència de viatges en línia seleccionada. Per això, es recomana fer una lectura dels termes i condicions, comparar les valoracions que han fet els usuaris de cadascuna, llegir els comentaris i optar per aquella alternativa en què s'evidenciï més satisfacció dels internautes. També és important que investiguis sobre la seva política de seguretat en la gestió de les dades personals. Superat el primer filtre, cal valorar quin ofereix un catàleg més ampli d'opcions amb la millor relació preu-qualitat. Prenent decisions de manera informada pots assegurar un viatge excel·lent a Catalunya fent ús de les agències de viatges online.

Les millors OTA a Catalunya  

Les agències de viatges en línia que més popularitat han guanyat entre els internautes viatgers per a la reserva de paquets turístics a Catalunya són:

  1. Booking
  2. Expedia
  3. Agoda
  4. Hotels.com
  5. ebookers

En definitiva, les agències de viatges en línia s'han tornat l'eix central per al desenvolupament del mercat hoteler a Catalunya ia qualsevol altra regió. Per mitjà d'aquest sistema ràpid, fàcil i que trenca amb allò tradicional s'amplien les propostes de viatges, es dinamitza l'economia, les experiències culturals i socials. S'aconsegueix un estalvi de temps i diners, ja que les eines digitals en són protagonistes. No obstant això, és important tenir present la lectura i la investigació abans de la gestió de reserves per tenir una presa de decisions informada.

Propostes

Casal Setmana Santa a la Costa Brava amb Medaqua

Medaqua activitats aquàtiques (Torroella de Montgrí - L'Estartit)

Llegir més...

100 €

Estades Escolars a Medaqua

Medaqua activitats aquàtiques (Torroella de Montgrí - L'Estartit)

Llegir més...

Agenda

2 de febrer, dia Mundial de les Zones Humides

02/02/2023

Llegir més...

Mostra Artística Sant Raimon de Penyafort a Santa Margarida…

13/01/2023 - 02/02/2023

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!