En el nostre territori hi destaca l'oli d'oliva verge extra DOP Siurana, un producte que és el resultat de l'equilibri entre la natura i l'art de cultivar-lo. El conreu de la terra i la collita de l'oliva arbequina es realitza al moment just i tot el coneixement de pagesos i moliners el fan un producte únic: l'Oli d'oliva verge extra DOP Siurana de sabor i aromes que porten el segell d'aquesta terra.
L'Oli d'oliva verge extra DOP Siurana és qualitat, cura i passió, és Salut, perquè és un suc 100% natural d'olives sanes, amb antioxidants, vitamines i polifenols que el fan molt beneficiós per al nostre cos. L'Oli d'oliva verge extra DOP Siurana és Tradició, perquè és un pilar de la nostra cuina i de la dieta mediterrània. També és Paisatge, perquè transmet el nostre terrer, és el sabor del territori i també és Sostenibilitat, perquè els olis ecològics DOP Siurana, de producció integrada i de cultiu tradicional, ajuden a mantenir la biodiversitat.
Al Baix Camp també hi trobareu Vins amb DO Tarragona, que expliquen la història de la terra amb cada glop, uns vins que el clima i la influència directa del mar, l'orografia suau i un terreny excepcional, fan agradables, frescos i típicament mediterranis.
Un altre dels nostres grans productes és l'Avellana de Reus (DOP), distingida amb la Denominació d'Origen Protegida. Aquesta denominació protegeix les varietats negreta, paueteta, gironella, morella i culplana, tradicionalment conreades en una àmplia zona de les comarques tarragonines, especialment al Baix Camp. L'Avellana de Reus és un fruit sec de qualitats gastronòmiques i alimentàries excepcionals, ideal per consumir a qualsevol hora del dia, sigui crua o torrada, i un ingredient perfecte per a la cuina, tant en plats com en salses.
A les muntanyes del Baix Camp, concretament a les Muntanyes de Prades, s'hi conrea un altre dels nostres millors productes, també distingit amb un segell de qualitat, el d'Indicació Geogràfica Protegida (IGP): la Patata de Prades.
La Patata de Prades IGP és un conreu tradicional de les Muntanyes de Prades, present almenys des del segle XIX. Actualment, és de la varietat Kennebec, de producció limitada però d'excel·lent qualitat. La seva carn és de color blanquinós, la textura consistent i el gust dolç i persistent, amb una lleugera olor de castanya.
El segell de qualitat d'aquesta patata abasta els municipis de Prades, La Febró, Capafonts i Arbolí, tots a la comarca del Baix Camp. Tot i això, la major part de les prop de 130 hectàrees de cultiu es troben al municipi de Prades; la resta de pobles, molt petits, en produeixen principalment per a consum propi.
Aquests són els productes més destacats del Baix Camp interior, de les Muntanyes de la Costa Daurada, però n'hi ha molts més: els bolets, les castanyes, les fruites i les verdures de l'extraordinària horta que tenim a la comarca, entre altres. La combinació de tots aquests productes i la llarga tradició gastronòmica fan de la nostra cuina una de les més diverses, fines i gustoses del país.