Descobreix el Pessebre Monumental de Parets del Vallès!

Compartir
Descobreix el Pessebre Monumental de Parets del Vallès!

Enguany, el Pessebre Monumental de Parets del Vallès del 6 de desembre de 2024 al 26 de gener de 2025, pren una inspiració històrica molt especial: transportarà els espectadors a l'època romana, recreant un ambient fascinant que acosta a la grandesa de la civilització clàssica. Amb un nivell de detall exquisit, es presenta la ciutat de Tàrraco, un dels centres més importants de l'Hispània romana, destacant elements icònics com l'amfiteatre, on els ciutadans s'asseuen per presenciar una obra, una activitat cultural essencial en aquell temps. 

No hi faltarà el famós pont del Diable, l'imponent aqüeducte que proveïa d'aigua la ciutat, un símbol de l'enginy i la sofisticació de les infraestructures romanes.

Pessebre Monumental de Parets del Vallès

A més, la Via Augusta, és el fil conductor que connecta diversos indrets d'importància històrica, com l'arc de Roda, un testimoni majestuós de l'arquitectura triomfal romana, i un poble gal que, amb resistència tenaç, es nega a ser sotmès per l'expansió de l'Imperi Romà. Aquesta part del pessebre simbolitza les tensions entre les cultures dominades i els conqueridors romans, subratllant els contrastos i les interaccions culturals de l'època.

Al centre del pessebre es troba la pròpia Roma, l'urbs magnifica que va conquerir el món antic. Els seus monuments més emblemàtics són representats amb detall: el temple de les Vestals, custodiat per les sacerdotesses que vetllen pel foc sagrat; el majestuós Panteó, un exemple d'enginyeria arquitectònica que deixa sense alè; i el Circ Màxim, on es pot presenciar una emocionant cursa de quàdrigues en la qual l'equip verd triomfa, evocant l'entreteniment preferit dels romans.

El Colosseu, amb la seva colossal estàtua de Colossus, domina l'escena, recordant els dies de glòria dels jocs i espectacles, mentre que les termes de Caldes de Montbui ofereixen una visió de la vida quotidiana i la importància de la higiene i el benestar a la societat romana.

Pessebre Monumental de Parets del Vallès

Finalment, a la badia de Nàpols, s'emergeix una de les escenes més commovedores del pessebre: la ciutat de Pompeia, representada en tota la seva esplendor, poc abans de la tràgica erupció del Vesubi. Aquest moment de la història, capturat just abans del desastre, recorda la fragilitat de la vida i l'impacte devastador dels fenòmens naturals sobre la humanitat.

Amb aquest pessebre, no només es presenta una representació nadalenca, sinó que s'ofereix una finestra oberta al passat gloriós de l'Imperi Romà, a les seves construccions monumentals, a les seves gestes militars i a la vida quotidiana que va marcar el curs de la història.

El pessebrisme a Parets té una llarga tradició que es va organitzar formalment als anys seixanta, quan un grup vinculat a la Parròquia de Sant Esteve i el Centre Excursionista Parets (CEP) va construir el primer pessebre monumental. Després d'un temps sense activitat, el 1986 es va reprendre la tradició amb un pessebre sobre taula que va créixer fins als 300 m², entrant al Llibre Català de Rècords el 1996. El pessebre ha variat entre 180 i 230 m², i cada any es renova l'escenografia, inspirada en paisatges de Catalunya i d'altres llocs com Petra.

Utilitzen materials com porexpan, sorra i pedra, i han incorporat tècniques modernes com impressores 3D i efectes especials. L'Agrupació compta amb unes 1.000 figures, adquirides en fires i de figuraires reconeguts. També han participat en esdeveniments importants com la Trobada de Pessebristes i organitzant exposicions de diorames i figures de caganers i Playmobil.

L'objectiu és transportar els espectadors a una època llunyana, però fascinant, plena d'escenes èpiques i moments transcendentals, creant així un homenatge a una de les civilitzacions més influents de la humanitat.

Experiències

Una nova mirada per conèixer Barcelona

Mirador torre Glories (Barcelona)

Llegir més...

T'allotjaràs en una ubicació privilegiada

Port Plaza Apartaments (Tarragona)

Llegir més...

Agenda

Festa Major de Sant Vicenç a Mollet del Vallès

22/01/2025 ...

Llegir més...

Festa Major de Sant Vicenç a Prats de Lluçanès

17/01/2025 - 22/01/2025

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!