Més Romànic a l'Alta Ribagorça

Compartir
Turisme Alta Ribagorça. El Pont de Suert, La Vall de Boí, Vilaller

La comarca de l'Alta Ribagorça acull un patrimoni arquitectònic important que ha donat visibilitat a la comarca arreu del món, gràcies principalment al conjunt d'esglésies romàniques de la Vall de Boí declarades Patrimoni Mundial de la UNESCO.

Paral·lelament a aquest escenari, gratament reconegut, hi ha un altre que queda en part silenciat i en alguns casos oblidat. Ermites i esglésies que antigament havien desenvolupat una acció religiosa i social, ara resten tancades o, en el millor dels casos, a l'espera de ser obertes un dia a l'any per alguna festivitat local.

El projecte "MésRomanic" pretén aportar un granet de sorra a la manca de coneixença i fer visible el patrimoni arquitectònic, històric i paisatgístic de l'Alta Ribagorça. Inicialment. Més Romànic inclou dotze construccions, amb l'objectiu d'ampliar-ho en anys vinents per mostrar aquell patrimoni que reclama una millor visibilitat i un no oblit.

Tot ells ens recorden i ens expliquen històries passades, estretament lligades al territori i que formen part de la identitat d'aquest mateix. Us proposem descobrir-los tot passejant per antics camins tradicionals i al mateix temps observar la riquesa dels paisatges de muntanya on es troben, que en molts casos són el resultat de segles d'activitat humana.

Descobriu-lo!

Propostes

Un viatge embruixat al Pirineu, Alta Ribagorça

Llegir més...

Destaquem...

Guanya un cap de setmana en una parcel·la per a 4 persones…

Llegir més...

La Primavera del Cava retorna al maig amb 16 activitats entre…

Llegir més...

Agenda

Festa de les falles a La Vall de Boí

14/06/2024 ...

Llegir més...

Garmin Epic Trail Vall de Boí

28/06/2024 - 30/06/2024

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!