Terra de comtes i abats Campdevànol, Gombrèn, Ripoll,…

Compartir
Trucar 972 70 45 56
Contactar reserves@terradecomtes.cat
Veure vídeo

Terra de Comtes i Abats us ofereix un munt de propostes per descobrir el patrimoni cultural i natural de Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Gombrèn i Campdevànol, destacant uns dels conjunts medievals més importants del país: els monestirs de Ripoll i Sant Joan de les Abadesses. Us proposem fer un viatge als orígens de Catalunya, i viure en primera persona la història d'aquest territori considerat com  el Bressol de Catalunya  i d'uns personatges extraordinaris.

Visites als grans monestirs

Monestir de Santa Maria de Ripoll i Centre d'Interpretació del Monestir

El Monestir de Santa Maria de Ripoll va ser fundat per Guifré el Pelós i és un dels emblemes de Catalunya. En destaca la gran portalada, el claustre de doble planta i la tomba de Guifré el Pelós, entre altres.

per entendre la història del Monestir, és imprescindible visitar abans el Centre d'Interpretació, situat a la capella de la Congregació, que ens dóna les claus per comprendre la seva transcendència històrica.

Monestir de Sant Joan de les Abadesses i Palau de l'Abadia

També fundat per Guifré el Pelós, fou el primer monestir femení de Catalunya. Els elements més destacats són el remarcable conjunt escultòric del Davallament i el claustre d'estil gòtic. Al costat del monestir, visiteu també el Palau de l'Abadia.

Altres visites i activitats

També us ofereixen un ampli ventall d'activitats atractives per a tots els públics:

A Ripoll podeu visitar el Museu Etnogràfic, escriure amb ploma d'oca com ho feien els monjos a l'Scriptorium, descobrir els racons de la Vila Vella, visitar la Farga Palau o fer un recorregut amb bicicleta per la Ruta del Ferro i el Carbó.

A Sant Joan de les Abadesses podeu fer un passeig agradable per la vila històrica o entrar en un antic molí fariner per conèixer com funcionava.

A Campdevànol us proposen fer un passeig pel camí ral.

I a Gombrèn, podeu pujar fins el Santuari de Montgrony des d'on gaudireu d'unes vistes espectaculars, conèixer l'emblemàtic castell de Mataplana, o visitar el Museu del Comte Arnau.

Propostes

Visites guiades Conjunt Monàstic de Santa Maria de Ripoll

Terra de comtes i abats

Agenda

Festa del 27 de maig a Ripoll

27/05/2024

Llegir més...

Tastets de formatge a Les Llosses

01/06/2024 ...

Llegir més...

Destaquem...

Sorteig: Guanya un dorsal per l'Espardenyada de Sant Jaume de…

Llegir més...

La Primavera del Cava retorna al maig amb 16 activitats entre…

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!