El restaurant Terra neix de diverses influències arrelades a la vida del nostre Xef, Pere Venturós.
Per a ell, Terra té una significació molt familiar, ja que originàriament el seu avi utilitzava “La Terra” per referir-se a una petita finca familiar a l'Alt Berguedà. Allà s'hi cultivaven fruites i hortalisses o, fins i tot, s'hi establien cavalls. “La Terra” és pel Xef un dels seus llocs predilectes de reflexió, escapada i més. La defineix com el propi nom ho indica, un tros de terra, de sentiment.
Aquesta mateixa sintonia és la que vol donar el restaurant Terra. Un projecte d'il·lusió, empenta personal i professional. Amb ganes de continuar un dels grans referents de Berga i el Berguedà com ho era el Restaurant Sala; dirigit per la família Sala-Márquez, reconeguts arreu de Catalunya i referents de la cuina del bolet.
Al Terra, per poder tirar endavant aquest projecte d'empenta personal i professional, l'acompanya un gran equip que treballa en la mateixa direcció: intentar amb totes les forces viure al Berguedà, treballar els seus productes i poder fer dins la comarca que els ha vist néixer i créixer, el que agrada al Xef i al seu equip.