Pessebre Vivent de Pals Pals

Compartir
Plaça de l'Església,1 Pals
Trucar 630 55 86 17
Contacte m.oliverascolomer@hotmail.com

Quan s'acosten les festes nadalenques...

Al poble es comença a respirar un aire diferent i a partir de finals d'octubre ja s'intueixen els primers moviments. Ha arribat l'hora de preparar les representacions del Pessebre Vivent de Pals.

Avui, ja podem dir, que el nostre pessebre té una llarga història. Tot va començar l'any 1987, quan un grup de pares i mares de l'aleshores APA del Col·legi Públic Quermany de Pals va decidir que era el moment d'emprendre una nova aventura i muntar un pessebre vivent. Aquell any, les representacions van tenir lloc a la Casa de Cultura de Ca la Pruna i no van ser gaires els participants si tenim en compte com ha anat creixent.

L'any següent, amb l'ajuda de Mn. Barcons, anterior rector de la parròquia, el pessebre es va traslladar al Recinte Gòtic, ocupant els seus carrers i algunes de les cases dels veïns i, va començar a créixer en nombre de participants o figurants, col·laboradors, visitants i, també, en extensió i qualitat.

En l'actualitat ens trobem un Pessebre Vivent de Pals del qual en guany se'n fan 4 representacions, hi ha més de 50 quadres, hi participen més de 200 figurants que, desafiant el fred o abandonant la taula familiar en unes dates tan assenyalades, no perden l'oportunitat de posar-se a la pell d'alguns dels personatges, i hi col·laboren veïns i veïnes que deixen les cases on es munten els quadres, eines, material... o bé s'encarreguen del gran muntatge que suposa el pessebre.

El Pessebre Vivent de Pals va més enllà del seu significat religiós i ha esdevingut una proposta lúdica i cultural assequible, propera, familiar i de qualitat. Recorrent els carrers de la Vila durant prop d'una hora, els visitants poden ser partícips de diferents passatges de l'antic i el nou testament.

Es fa difícil destacar algun aspecte concret del nostre pessebre, perquè el que el caracteritza és l'harmonia del conjunt, com tots els detalls estan perfectament lligats perquè el viatge sigui un èxit.

Aquells qui vinguin a visitar el nostre pessebre podran sentir i veure de primera mà l'orgull i el treball d'un poble, de la seva gent. Sigueu, doncs, benvinguts.


També et pot interessar: Els Pessebres Vivients a Catalunya 2023

Agenda

Campanya Gastronòmica de la Garoinada a Palafrugell

20/01/2023 - 31/03/2023

Llegir més...

Destaquem...

Viu la tardor a Roses!

Llegir més...

Sorteig: Catalunya en miniatura

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!