Museu d'art del Bolet Montmajor

Compartir
Plaça del mercat, 1 Montmajor
Trucar 649 78 84 83
Contactar museuartbolet@gmail.com

Descobreix l'únic Museu d'Art del Bolet d'Europa

El Museu incorpora més de 500 peces de bolets degudament catalogades per famílies, característiques, hàbits, valor culinari o toxicitat.

Gaudiràs d'una experiència inoblidable

Viu una experiència única i exclusiva de la mà de l'artista Josefina Vilajosana.

Un Museu ple de vida

No només a la primavera o la tardor, sinó que tot l'any podreu contemplar una impressionant col·lecció de bolets de ceràmica fets a mà amb fang i tan reals que semblen de debò.

En total, el Museu d'Art del Bolet de Montmajor incorpora 523 figures de bolets . Aquestes figures corresponen a 33 famílies de bolets distintes, a 169 espècies diferents i incorporen 103 noms populars de les mateixes. D'altra banda, als plafons explicatius s'exposa el caràcter comestible o no de cadascuna d'elles, amb un total de 80 bolets comestibles, 24 de tòxics, 6 de tòxics comestibles i 59 d'indiferents.

A la segona planta podreu gaudir d'un nombre considerable de publicacions i llibres relacionats amb el món del bolet.

El Museu d'Art del Bolet de Montmajor 

Es troba al terme municipal de Montmajor, al bell mig del nucli urbà, just a la plaça del Mercat, veritable centre neuràlgic d'un municipi de població dispersa que, com el seu nom indica, té en aquest indret el punt de trobada i reunió dels seus habitants i el lloc de celebració del mercat setmanal cada dimecres.

L'accés es pot fer per diferents carreteres secundàries, si bé la forma més fàcil d'arribar-hi, tan si es procedeix de Berga com si es ve de Solsona, és a través de la carretera de Berga a Solsona, la C-149, entrant per qualsevol dels dos accessos al nucli urbà, accessos que conflueixen justament en l'esmentada plaça del Mercat, lloc d'ubicació del Museu d'Art del Bolet.

Aquest equipament cultural ocupa les dependències de l'antic Ajuntament del municipi, edifici de mitjans del segle XX i que es va deixar d'utilitzar com a seu de les oficines municipals l'any 1994, quan fou inaugurat l'actual edifici de l'Ajuntament. Posteriorment, l'any 2021 es va reformar la segona planta, espai on es poden fer xerrades, tallers, i diverses activitats culturals.

Us agraden el bolets? Veniu a collir-los amb la mirada

Activitats per a escoles

Els infants podran gaudir d'una visita explicativa i visualitzar un audiovisual.

Pintaran una làmina personalitzada que se l'enduran de record.

També es podrà fer alguna manualitat amb material reciclat o alguna altra activitat prèviament consensuada amb cada escola.

Horaris

Dissabtes, diumenges i festius de 10h a 13h.

Tancat el 25 i 26 de desembre, i l'1 i 6 de gener.

Fora d'aquests horaris les visites sempre seran concertades al telèfon: 649 78 84 83

El preu de l'entrada general és de 4,50€ pels adults, 3€ per les persones jubilades i els nens i nenes d'entre 6 i 14 anys, i gratuïta pels menors de 6 anys.

Agenda

Caminada popular de Montclar

11/05/2024

Llegir més...

Festival Espurnes Barroques

11/05/2024 - 12/05/2024 ...

Llegir més...

Destaquem...

La Primavera del Cava retorna al maig amb 16 activitats entre…

Llegir més...

Sorteig: una nit a l'Hostal Sant Bernat d'Olot

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!