La Pedrera Barcelona
La Casa Milà (1906-1912) és un edifici construït per l'arquitecte Antoni Gaudí per encàrrec de Pere Milà i Roser Segimon. El nom de l'edifici, “Casa Milà", es deu a aquest fet, va ser la nova residència de la família Milà. El matrimoni va ocupar-ne el pis principal i va llogar la resta d'habitatges.
La Casa Milà és l'edifici civil més emblemàtic d'Antoni Gaudí, tant per les seves innovacions constructives i funcionals com per les solucions ornamentals i decoratives. Es tracta d'una obra d'art total.
Visita La Pedrera i entraràs al món d'Antoni Gaudí. Descobriràs en primera persona com la natura és l'origen i la inspiració de l'edifici.
La Casa Milà, coneguda com La Pedrera, és Patrimoni Mundial de la UNESCO i també la darrera obra civil de l'arquitecte. Un edifici únic, una obra mestra de la natura on es pot entendre amb profunditat l'imaginari de Gaudí.
La Pedrera és també l'únic centre d'interpretació de Gaudí a Barcelona, imprescindible per conèixer tota l'obra de l'arquitecte i la seva inspiració. En total visitaràs 4.500 m2 repartits en cinc plantes.
Amb aquesta visita podràs recórrer al teu aire, i amb una completa audioguia, els següents espais de l'edifici: l'icònic terrat dels guerrers i els seus espectaculars badalots i xemeneies; l'àtic de la balena, amb l'exposició Gaudí; el pis dels veïns que recrea la vida d'una família burgesa barcelonina del primer terç del segle xx; el pati de les flors i el pati de les papallones i el pis de la família Milà que acull la sala d'exposicions.
Visita La Pedrera durant el dia i viuràs l'experiència d'entrar en uns espais màgics on la inspiració natural de Gaudí es nota a cada racó.
La Pedrera Accessible: una experiència de turisme inclusiu
Tothom és benvingut a la Casa Milà. La Fundació Catalunya La Pedrera celebra la diversitat de capacitats i necessitats del públic visitant i ofereix una varietat de programes i serveis que garanteixen que La Pedrera sigui accessible.
Els gossos d'assistència són benvinguts en tot l'edifici.
Accessibilitat física
La visita a La Pedrera és accessible per a persones usuàries de cadires de rodes. Hi ha ascensors i rampes que comuniquen les diverses plantes.
Els patis, el Pis de La Pedrera (Pis d'Època) i l'espai Gaudí (situat a les Golfes), es poden visitar sense problemes.
El Terrat, tot i ser un espai amb molts desnivells, es pot visitar gràcies a l'ascensor i a una plataforma que hi ha just a la sortida. Des d'allà es pot gaudir d'una vista general del terrat.
A la sala d'exposicions s'hi accedeix amb ascensor des de l'entrada, pel pati de Passeig de Gràcia. Dins de la sala hi ha un remuntador d'escales per accedir al vestíbul de la recepció.
Accessibilitat comunicativa
La Fundació Catalunya La Pedrera té com a finalitat garantir l'accés als continguts culturals en igualtat de condicions. Per aquesta raó, La Pedrera també ofereix una sèrie de recursos sensorials que tenen com a objectiu facilitar la comprensió dels continguts expositius i integrar públics.
A través del programa «La Pedrera Accessible», s'han anat introduint recursos sensorials en l'àmbit de l'espai museístic i en els continguts de la programació d'activitats culturals. Com ara la interpretació en Llengua de signes catalana (LSC) i la subtitulació en directe (SPS) en diferents actes, o les audiodescripcions d'espectacles pel públic cec o amb baixa visió.
Accessibilitat cognitiva
La Fundació ha fet un pas més per atendre també a col·lectius de persones amb discapacitat cognitiva i que tenen necessitats de suport a la comprensió.
Una bona part dels recursos i serveis de la Fundació es destinen a millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen la malaltia d'Alzheimer.
A les exposicions temporals de La Pedrera oferim una proposta de visita i d'activitats d'estimulació cognitiva que fomenten la socialització i l'estimulació de la memòria abans, durant i després de la visita. Amb la col·laboració de neuropsicòlegs, que estan familiaritzats amb els grups i les seves necessitats, es seleccionen peces o temes susceptibles de ser més atractius per treballar el llenguatge, l'orientació i la reminiscència, entre d'altres.
Aquests recursos, creats per als participants del programa REMS de la Fundació, també es posen a disposició d'associacions i cuidadors o familiars de persones amb Alzheimer, fundacions especialitzades en deteriorament cognitiu que gestionen centres de dia i residències que tenen programes de socialització per facilitar la inclusió i l'ús creatiu del lleure.
Més informació
Les novetats del programa La Pedrera Accessible es van publicant a un apartat del web de La Pedrera: www.lapedrera.cat.
Activitats per a escoles i instituts
La Pedrera, un dels edificis més representatius de la ciutat de Barcelona i del Modernisme català, seguint l'esperit transgressor amb què va ser creada, combina el seu programa educatiu amb activitats i espais que pretenen estimular la creativitat i la innovació, i ofereix una nova manera d'apropar-se a la història.
Experiències
Rutes properes
Veure totes »- Els refugis antiaeris a Barcelona (a 2 km)
- Les coroneles i els seus batallons… (a 2 km)
- Racons amb encant de Barcelona (a 2 km)
- Els gremis defensors de Barcelona al… (a 2 km)
- 18 de maig: Dia Internacional dels… (a 2 km)