Hostal la Muntanya Castellar de n'Hug
Castellar de n'Hug va ser fins a la dècada dels seixanta del segle passat un poble que tenia una economia basada en l'agricultura i la ramaderia de subsistència. Concretament, la seva família, com la majoria de la població, tenia alguns animals i conreava les terres familiars. A més, en l'actual ubicació de l'hostal, hi havia la ferreria, ja que tots els avantpassats hereus de la casa des de fa més de dos segles eren els ferrers del poble.
A mitjans del segle vint hi va haver una forta emigració del camp a les ciutats i la vida als pobles encara va ser més difícil. Però amb l'aparició del mític SEAT 600 es va obrir una nova possibilitat a petits pobles com va ser el cas de Castellar de n'Hug, el turisme.
Emprenedors, com l'Isidre, el Ferrer, i la Cecília, mestressa de la casa i cuinera excel·lent, van començar a donar menjars i fer una mica de fonda, ja que hi havia un excés de demanda. I va ser llavors, ara ja fa més de quaranta anys que va néixer l'Hostal la Muntanya.
L'hostal disposa de diferents opcions pel que fa a l'allotjament (habitacions i habitatges d'ús turístic).
Habitacions
Disposen d'habitacions dobles amb possibilitat d'un llit supletori.
Totes les habitacions disposen de televisió i serveis dins l'habitació.
L'hostal es reserva el dret de no fer el règim de pensió completa en dies especials per raons de capacitat al restaurant.
Habitatges d'ús turístic
Disposa de llar de foc i tots els utensilis de cuina, així com microones i forn. Els llençols i tovalloles també estan inclosos en el preu.
Aquesta tarifa només és vàlida per a períodes de temps curts. Els preus per nit en el cas de sobrepassar la setmana són molt més assequibles (poseu-vos en contacte amb l'establiment si hi esteu interessats).
Restaurant
La cuina del restaurant és bàsicament cuina catalana casolana. Es pot definir com la cuina de l'àvia, ja que és la fundadora del restaurant.