Fundació Mona Riudellots de la Selva

Compartir
Trucar 972 47 76 18
Contacte visit@fundaciomona.org
Veure vídeo

La Fundació MONA, és una entitat sense ànim de lucre creada per posar fi al tràfic il·legal i el maltractament dels primats en captivitat i denunciar la seva situació actual de risc d'extinció. Ha establert un dels pocs centres de rescat d'Europa que proporciona una llar de per vida a primats rescatats.

Els animals que arriben a la Fundació MONA eren artistes de circ, de televisió, models de publicitat o fins i tot  mascotes. L'aïllament, la solitud i els maltractes que reben en aquests ambients, els generen problemes físics i psicològics.

MONA ofereix una segona oportunitat a aquests primats de poder viure en família amb els seus congèneres i en un entorn que fomenta el seu comportament natural i la seva recuperació.

A MONA treballen per conscienciar tothom que visita el seu centre sobre la importància de conservar i protegir la natura i la biodiversitat. Per ajudar a la societat a prendre consciència de l'impacte que tenen les nostres accions diàries i com podem contribuir a la reversió de la situació en què es troben els primats.

VISITES GUIADES

Els caps de setmana i festius es fan visites destinades al PÚBLIC GENERAL, amb l'objectiu d'educar i sensibilitzar.

VISITA GUIADA PER ADULTS: recomanada a partir dels 12 anys.

S'inicia amb un audiovisual que introdueix la feina de MONA i així com les principals problemàtiques que pateixen els primats. A continuació, acompanyats per un educador, es realitza un recorregut per les instal·lacions del centre de rescat, on es coneixeran els ximpanzés, les seves històries, les seves característiques i les problemàtiques que els han portat a MONA.

VISITA GUIADA INFANTIL: recomanada per famílies amb nens/es a partir de 4 anys.

S'inicia amb l'explicació d' “El Conte d'en Bongo”, la història d'un dels ximpanzés rescatats per MONA. A continuació, acompanyats per un educador, es realitza un recorregut per les instal·lacions del centre on les famílies poden conèixer en Bongo i a la resta de primats que viuen al centre de rescat.

És imprescindible fer una RESERVA PRÈVIA a la web de Fundació MONA.

MONAEDUCA. ACTIVITATS PER ESCOLES I INSTITUTS

MONAEDUCA PRESENCIAL

Amb més de 20 anys de recorregut en el món de l'educació, les visites guiades estan adaptades a l'edat de l'alumnat, per infantil, primària, secundària i batxillerat.

L'experiència educativa presencial se centra en una xerrada, una visita a les instal·lacions del centre i en diferents tallers adequats a cada un dels cicles educatius.

MONAEDUCA VIRTUAL

Projecte innovador dissenyat  per portar l'educació ambiental a totes les aules de primària, ESO i batxillerat, en directe des del centre de rescat.

L'experiència educativa virtual se centra en "l'Hora de l'Expert", connexions interactives amb els educadors on es desenvoluparan els continguts de l'activitat. Utilitzant imatges en directe dels animals rescatats per MONA i altres materials audiovisuals, s'aconsegueix un apropament únic a temes com la conservació del planeta o l'evolució.

Més informació i reserves a la web

Propostes

Uneix-te a una visita guiada i coneix el nostre Centre i tasca

Fundació Mona Riudellots de la Selva

Vine a veure'ns Treballem per ensenyar la nostra feina al públic perquè sabem que els problemes als quals s'enfronten aquestes espècies (extinció,…

Agenda

Festival Emergent al Gironès

30/06/2022 ...

Llegir més...

Sea Otter Europe Costa Brava, Girona Bike Show

23/09/2022 - 25/09/2022

Llegir més...

Destaquem...

Sorteig: una nit a l'Hostal Sant Bernat d'Olot

Llegir més...

Parella a la fuga: una escapada perfecta en parella a Rocallaura

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!