Formatgeria Artesanal Tiraval Bagà

Compartir
Carrer Galceran de Pinós, 11 (Terradelles) Bagà

Elaborats sempre amb la millor llet, per això treballem amb ramats de proximitat i així garantim proveir-nos de llet fresca cada dia i de tota confiança.

Història

L'any 2015, la Formatgeria Tiraval inicia la seva activitat, s'inicia un projecte de vida quan una família de Terrassa clava arrels a Bagà. La passió a la bona cuina, als productes de la terra, a la tradició, a la muntanya…. i al formatge, ens conduïren a començar, primer per afició, després per devoció, aquesta feina de pura artesania on la perseverança i la il·lusió en son els principals ingredients.
Durant aquest temps, i no deixarem de fer-ho mai, s'ha hagut d'aprendre l'ofici de formatger. Sempre en constant aprenentatge sobre el temps, el territori, el bestiar, factors sempre canviants, però potser això és el que fa d'aquest ofici sigui apassionant ja que cada formatge n'és un nou repte per seguir millorant dia a dia.
L'objectiu de la Formatgeria Tiraval és crear formatges de la millor qualitat, elaborats sempre amb la millor llet, per això treballem amb ramats de proximitat i així garantim proveir-nos de llet fresca cada dia i de tota confiança

Elaboració

  • La maduració de la llet es fa al bany maria per tal de respectar el màxim la seva estructura i conservar-ne totes les seves propietats.
  • Aproximadament un 85% de la llet és aigua, que és la part que s'ha d'extreure en forma de xerigot.
  • Un cop separada la quallada del xerigot toca emmotllar per donar forma als formatge.
  • Finalment els preparem per entrar a la cambra de maduració, on el temps i la cura dels formatges conduiran a un producte exquisit, sa i natural.

Destaquem...

Sorteig: entrades al Museu de la Colònia Vidal

Llegir més...

Benvinguts de nou al congost de Mont-Rebei

Llegir més...

Agenda

Setmana BIO Berguedà

16/10/2021 - 24/10/2021

Llegir més...

La cuina del bolet al Berguedà

15/09/2021 - 15/11/2021

Llegir més...

El tresor de Gaudí a La Pobla de Lillet

09/08/2021 - 09/08/2022

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!