El Palauet de la Muralla Balaguer

Compartir
Carrer Miracle, 7 Balaguer
Trucar 607 35 89 25
Contacte info@elpalauetdelamuralla.com
Veure vídeo

Reserva online

Més que un allotjament, el Palauet és una autèntica experiència medieval i romàntica.

El Palauet de la Muralla és una mansió senyorial al centre històric de Balaguer, a l'antic call jueu. Situat prop de la plaça Mercadal, la seva façana principal, neoclàssica, dóna al carrer del Miracle, i la posterior s'aboca al riu Segre, compartint el pas de ronda sobre la muralla amb les cases veïnes.

La casa, en els seus orígens medievals, va ser una de les cases jueves de la ciutat. Posteriorment, juntament amb altres edificacions veïnes, va allotjar una adoberia de pells. Durant el segle passat, va tenir la funció de convent i escola de monges. S'han recuperat pintures dels sostres, així com motllures i enteixinats, i també els mosaics i els terres de fusta de les diferents estances, adornades amb mobles antics.

Als voltants d'El Palauet es poden visitar parcs, bodegues, esglésies, claustres i molts indrets interessants de la comarca de la Noguera, així com gaudir de diferents activitats de la natura com passejades, piragüisme, parapent o contemplació de les estrelles.

Accedint a la casa per l'entrada principal, el visitant es troba en un gran vestíbul, en què destaquen les lloses de pedra que cobreixen el sòl i el cadirat monacal. Un primer tram d'escales condueix a una espaiosa sala. Prosseguint l'ascensió, ara per un pati interior cobert, s'arriba a la primera planta, on es troben les habitacions principals de la casa.

La part posterior s'aboca al riu Segre des de l'antiga muralla de la ciutat, compartint el pas de ronda d'aquesta muralla amb les cases veïnes. S'ha procedit a una acurada restauració i decoració de la casa, amb mobles i peces adquirides d'antiquaris o d'esglésies de la comarca en ruïnes, evitant així la seva desaparició.

Al soterrani, d'origen jueu com reflecteixen les canalitzacions d'aigua de què disposa, es troben el “celler”, amb dos pous o aljubs que van haver de servir per a la conservació d'oli i altres productes de la terra, i la quadra; hi ha també un passadís, actualment tapiat, que comunicava amb l'església de Sant Josep. En una de les estances del soterrani es troba, a més, una taula de pedra massissa d'una sola peça. A la part posterior de la casa destaca el pati interior, delimitat per les gruixudes parets de pedra de l'edifici i per la muralla, a través de la qual s'arriba a la zona exterior sobre el riu, coneguda com “Lo Portalet”.

S'han recuperat les pintures originals dels sostres, així com les motllures i els enteixinats, gràcies a la intervenció de mestres artesans com el fuster Ton Camarasa i el pintor Àngel Soldevila. S'han conservat també els mosaics i els terres de fusta originaris de les diferents estances. Destaquen, entre elles, la sala, amb un mirall de Murano, el menjador, amb la seva xemeneia de fusta massissa, o la biblioteca, amb més de mil volums, molts d'ells enquadernats en pergamí, procedents del convent franciscà de Sant Domènec i del convent de les Avellanes…

Característiques del palauet de la muralla

El Palauet es un allotjament turístic de fins a nou persones, distribuïdes en quatre habitacions, tres de matrimoni i una triple,totes amb bany individual. La millor experiència és la de passar al menys dues nits al Palauet i així deixar-se traspuar per els anys d'història, per las seves diferents èpoques, per l'art i las antiguitats que pengen de las seves parets.

  • Si sou els únics ocupants podeu utilitzar la cuina per fer-vos un dinar o un sopar, que també pot ser encarregat.
  • Es pot gaudir de la biblioteca, formada per llibres centenaris, que procedeixen en la seva majoria del Convent de las Avellanes i que varen ser miraculosament salvats per els franciscans de la seva crema durant la guerra civil.
  • Fora de l'hivern, la terrassa, que mira al Segre, és un espai molt agradable, en el que s'hi pot esmorzar, fer un aperitiu o gaudir de la millor companyia.
  • Les habitacions són totes exclusives i diferents, amb mobles antics i originals, pero amb nous llits i matalassos que han de fer el descans ben còmode.
  • No deixeu de visitar els soterranis i el Pati de la Muralla, al costat de l'aparcament en el que hi caben dos cotxes en filera.

Organització de celebracions i esdeveniments

Els grans espais i recintes de la planta baixa, del soterrani i del pati de muralla, permeten organitzar celebracions i esdeveniments de tot tipus amb amplia cabuda. S'hi han celebrat aniversaris, sopars, exposicions i conferències: el marc del Palauet oferix un ventall de possibilitats. També es poden organitzar actes a les sales i terrassa de la planta principal, aconseguint un entorn exclusiu i memorable.

Nº d'inscripció al Registre de Turisme de Catalunya: HUTL-000489

Destaquem...

Sorteig: entrades al Centre d'Interpretació de la Pedra Seca

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!