Centre d'interpretació Dinosaures Fumanya Cercs

Compartir
Plaça Sant Romà s/n (Sant Corneli) Cercs
Trucar 938 24 90 25
Contactar reserves@mmcercs.cat

Fumanya és el jaciment europeu més extens en petjades de sauròpode del Cretaci superior i un dels més importants a escala mundial.

Integrat en aquest impressionant jaciment de més de 3.500 petjades, s'hi troba el Centre d'interpretació Dinosaures Fumanya: un centre dedicat a la descoberta i a l'estudi de les empremtes, l'hàbitat i els aspectes biològics d'aquests dinosaures (el visitant pot veure-hi fòssils d'os, ou i pell de dinosaure, i altres espècies) i a l'extinció d'aquests fa 65 milions d'anys.

A més, una part de l'exposició està dedicada a l'activitat minera al cel obert que va motivar l'aparició de les petjades i que transformaria el paisatge de Fumanya entre els anys 1975 i 1986. Així com repassa les característiques geològiques de la zona, fortament condicionades per l'orogènesi alpina que un dia va verticalitzar les grans planes fluvials que definien el paisatge de fa milions d'anys.

Al Centre d'interpretació Dinosaures Fumanya, tant el visitant com un grup escolar hi podrà descobrir l'extraordinària relació entre geologia, mineria i paleontologia: entre els Pirineus, els dinosaures i el carbó.

Un lligam que pot continuar o bé començar amb la visita a l'extensió del Centre d'interpretació, el Museu de les Mines de Cercs.

Agenda

Visita Teatralizada al castell de Guardiola de Berguedà

21/04/2024

Llegir més...

Cicle de Caminades Saludables a Guardiola de Berguedà

29/04/2024 ...

Llegir més...

Destaquem...

Sorteig: una nit a l'Hostal Sant Bernat d'Olot

Llegir més...

Sorteig: 6 entrades dobles per visitar La Fageda

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!