Centre Astronòmic del Pedraforca Saldes

Compartir
Carrer Santa Bàrbara Saldes
Trucar 686 68 70 42
Contacte cuiolnature@gmail.com

Fem de la ciència experiència, esperonem inquietuds

A Cuiol Nature estem altament compromesos amb la qualitat de les nostres activitats. Som plenament conscients que en la divulgació, el rigor i la qualitat de la informació són molt importants, i en tenim molta cura. Però hi ha quelcom encara més important: el nostre PLAER per comunicar-la. Si bé la informació es troba als llibres, el plaer només es troba en les activitats i en el brillar d'ulls de cada divulgador/a. És amb aquest plaer que dia rere dia empaitem el nostre objectiu principal: que les activitats esdevinguin experiències... de proximitat amb el cosmos.

Activitats d'astronomia (l'univers a tocar de mans)

Al Centre Astronòmic del Pedraforca posem l'univers... a tocar de mans! Oferim diferents activitats de descoberta del Cosmos, adreçades majoritàriament a públic familiar i centres educatius (des de primària fins a batxillerat).

Les activitats tenen una durada d'uns 90 minuts i tenen dues parts:

  • Sessió de planetari: El planetari digital ens porta en un viatge virtual per l'univers, des del sistema solar fins al cel profund. Tindrem l'oportunitat de conèixer diferents objectes (cúmuls globulars, nebuloses, galàxies...) i processos (formació i evolució de les estrelles o fusions de galàxies) que es donen al firmament. També es parla de diferents teories que expliquen l'evolució de l'univers fins l'escenari actual.
  • Observació amb telescopi: Sessió d'observació amb telescopis (solar o nocturn). Aquí tenim l'oportunitat de poder veure en “viu” i en directe, alguns dels objectes dels quals s'ha parlat en la sessió del planetari digital. Acabada l'observació, en la darrera part de l'activitat, la ciència deixa un petit espai a la mitologia: bo i gaudint del cel nocturn de qualitat de Saldes, identificarem constel·lacions (amb l'ajuda d'un làser) i coneixerem algunes de les seves llegendes mitològiques!

La temàtica de les activitats (sessió de planetari) és variada

Un viatge per l'univers: Activitat genèrica de descoberta del cosmos (Programada tot l'estiu, pràcticament cada nit).

Les estrelles i la química de la vida: Activitat de descoberta de les estrelles. Coneixerem els seus processos de formació, evolució i “mort”. Es parla del procés de formació dels elements que conformen la matèria... i la vida! Acabarem l'activitat amb una observació solar (Programada tot l'estiu, pràcticament cada dia).

A espatlles de gegants: Un viatge des de l'antiga Grècia fins a l'època actual, es parla dels grans científics que amb les seves aportacions, han revolucionat o canviat el curs i la manera d'entendre l'astronomia al llarg de la història.

La ciència supera la ficció: Activitat que proposa conèixer alguns dels que avui en dia són els grans misteris de l'astronomia, com poden ser la matèria fosca, l'energia fosca o la buidor de l'univers.

*Totes les activitats es poden adaptar en forma i continguts en funció del tipus de públic o dels requeriments pedagògics o necessitats de cada grup en particular.

Altres modalitats

Astronomia per emportar-se (astronomy to take away): Per aquells col·lectius (escoles o particulars) que no poden desplaçar-se al Centre, disposem d'un planetari inflable i un projector portàtil... la ciència ve a vosaltres!

Astronomia per encarregar (ideal per famílies): Si sou un grup de 7 o més persones, podeu encarregar la vostra activitat d'astronomia.

Agenda

Caminada Popular de Saldes

03/07/2022

Llegir més...

Trobada d'Acordionistes de Maçaners

08/07/2022 - 09/07/2022

Llegir més...

Destaquem...

Sorteig: una nit a l'Hostal Sant Bernat d'Olot

Llegir més...

Parella a la fuga: una escapada perfecta en parella a Rocallaura

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!