Centre Astronòmic del Pedraforca Saldes

Compartir
Carrer Santa Bàrbara Saldes

Fem de la ciència experiència, esperonem inquietuds

A Cuiol Nature estem altament compromesos amb la qualitat de les nostres activitats. Som plenament conscients que en la divulgació, el rigor i la qualitat de la informació són molt importants, i en tenim molta cura. Però hi ha quelcom encara més important: el nostre PLAER per comunicar-la. Si bé la informació es troba als llibres, el plaer només es troba en les activitats i en el brillar d'ulls de cada divulgador/a. És amb aquest plaer que dia rere dia empaitem el nostre objectiu principal: que les activitats esdevinguin experiències... de proximitat amb el cosmos.

Activitats d'astronomia (l'univers a tocar de mans)

Al Centre Astronòmic del Pedraforca posem l'univers... a tocar de mans! Oferim diferents activitats de descoberta del Cosmos, adreçades majoritàriament a públic familiar i centres educatius (des de primària fins a batxillerat).

Les activitats tenen una durada d'uns 90 minuts i tenen dues parts:

  • Sessió de planetari: El planetari digital ens porta en un viatge virtual per l'univers, des del sistema solar fins al cel profund. Tindrem l'oportunitat de conèixer diferents objectes (cúmuls globulars, nebuloses, galàxies...) i processos (formació i evolució de les estrelles o fusions de galàxies) que es donen al firmament. També es parla de diferents teories que expliquen l'evolució de l'univers fins l'escenari actual.
  • Observació amb telescopi: Sessió d'observació amb telescopis (solar o nocturn). Aquí tenim l'oportunitat de poder veure en “viu” i en directe, alguns dels objectes dels quals s'ha parlat en la sessió del planetari digital. Acabada l'observació, en la darrera part de l'activitat, la ciència deixa un petit espai a la mitologia: bo i gaudint del cel nocturn de qualitat de Saldes, identificarem constel·lacions (amb l'ajuda d'un làser) i coneixerem algunes de les seves llegendes mitològiques!

La temàtica de les activitats (sessió de planetari) és variada

Un viatge per l'univers: Activitat genèrica de descoberta del cosmos (Programada tot l'estiu, pràcticament cada nit).

Les estrelles i la química de la vida: Activitat de descoberta de les estrelles. Coneixerem els seus processos de formació, evolució i “mort”. Es parla del procés de formació dels elements que conformen la matèria... i la vida! Acabarem l'activitat amb una observació solar (Programada tot l'estiu, pràcticament cada dia).

A espatlles de gegants: Un viatge des de l'antiga Grècia fins a l'època actual, es parla dels grans científics que amb les seves aportacions, han revolucionat o canviat el curs i la manera d'entendre l'astronomia al llarg de la història.

La ciència supera la ficció: Activitat que proposa conèixer alguns dels que avui en dia són els grans misteris de l'astronomia, com poden ser la matèria fosca, l'energia fosca o la buidor de l'univers.

*Totes les activitats es poden adaptar en forma i continguts en funció del tipus de públic o dels requeriments pedagògics o necessitats de cada grup en particular.

Altres modalitats

Astronomia per emportar-se (astronomy to take away): Per aquells col·lectius (escoles o particulars) que no poden desplaçar-se al Centre, disposem d'un planetari inflable i un projector portàtil... la ciència ve a vosaltres!

Astronomia per encarregar (ideal per famílies): Si sou un grup de 7 o més persones, podeu encarregar la vostra activitat d'astronomia.

Destaquem...

Gaudeix els parc naturals dels Pirineus de Catalunya

Llegir més...

Femturisme per les Viles Florides de Catalunya

Llegir més...

Agenda

Festival Música Antiga dels Pirineus a Saldes

16/08/2021

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!