Federació Pessebres Vivents de Catalunya Tona

Compartir
Carrer Fusteret, 1 Tona
Trucar 626 30 73 99
Contactar info@pessebresvivents.cat
Veure vídeo

Reserva online

La Federació Pessebres Vivents de Catalunya és una associació cultural no lucrativa, constituïda per la integració voluntària de qualsevol entitat que organitzi un pessebre vivent. Formar part d'aquesta entitat significa situar els petits pobles d'entorns naturals i medievals en el mapa cultural català, dinamitzar l'economia de la zona i obrir-los a la ciutadania.

La Federació de Pessebres Vivents de Catalunya, constituïda el 2018, té com a finalitat la coordinació i promoció de les representacions i porta a terme activitats encaminades a promoure el coneixement dels pessebres vivents i/o la relació entre ells. La Federació continua la tasca engegada el 1991 per l'Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya.

Actualment l'associació està formada per diferents pessebres, que són: Bàscara, Bigues i Riells, Breda, Brunyola, Calonge, Cànoves, Canyelles, Castell d'Aro, Celrà, Corró d'Avall, Els Prats de Rei, Fontcoberta, Jesús, Joanetes, La Pobla de Lillet, La Pobla de Montornès, La Torreta, Les Gunyoles d'Avinyonet, Les Torres de Fals, L'Espluga de Francolí, Linyola, Maçanet de la Selva, Manresa – Pont llarg, Martorelles, Masia de Castelló, Món Sant Benet, Navata, Pals, Peralada, Peramola, Polinyà, Premià de Dalt, Prullans de Cerdanya, Salou, Sant Feliu de Llobregat, Sant Feliu del Racó, Sant Fost de Campsentelles, Sant Guim de la Plana, Sant Jaume dels Domenys, Sant Martí de Llémena, Sant Martí Vell, Sant Pere de Ribes, Sant Quintí de Mediona, Santa Maria d'Oló, Santa Pau, Tona, Vila de Rupit, Viladecans, Vila-Sacra i Vilavenut.

Algunes amb representacions tan antigues com la de l'Associació de Castell d'Aro, que va iniciar el seu pessebre vivent l'any 1959 – esdevenint el pessebre vivent més antic Catalunya-, i la de Sant Fost de Campsentelles, al 1967.

En la gran majoria de pobles, els pessebres vivents són un conjunt d'escenes que van des de les més limitades de tres escenes fins a les més complexes, que poden comptar fins a 30 escenes relacionades amb la vida del poble on va tenir lloc el naixement de Jesús, amb escenes bíbliques, històriques i quotidianes. Tot plegat s'acompanya d'un gran nombre de persones voluntàries, majoritàriament veïns i veïnes del poble, envoltades de música d'ambient i diàlegs, tot i que alguns d'ells són estàtics.

La majoria d'escenificacions tenen lloc a l'exterior, en espais naturals i d'interès arquitectònic i patrimonial. Així, en podrem trobar en barris i castells medievals, en palaus, sota els arcs d'un aqüeducte de cents d'anys d'antiguitat o en paratges naturals, fet que ajuda a recrear els pessebres vivents amb una ambientació encara més realista i esdevenint un autèntic atractiu per als visitants.

Agenda

Festa dels Tonis a Tona

07/04/2024

Llegir més...

Lactium, Mostra de Formatges Catalans a Vic

20/04/2024 - 21/04/2024

Llegir més...

Destaquem...

Sorteig: L'Aquàrium de Barcelona

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!