Viatja amb el paladar! Tasta el marisc
Com si et mengessis un bocí de mar! Aquesta és la sensació que experimentes quan menges marisc de qualitat de la costa catalana.
El marisc agrupa sense dubte les espècies més consumides i preuades que extraiem de la costa catalana. El seu consum és tan popular que el trobem en centenars de receptes de la nostra cuina.
Pel que fa al seu valor nutricional és un dels aliments que aporta més nutrients al cos: conté vitamines com la E, que té funcions antioxidants; la B, per evitar l'anèmia; i la A, que ajuda a cuidar la pell i la vista. A més, es tracta d'un aliment ideal per incloure a la dieta gràcies al seu baix contingut en greixos. Però tampoc se'n pot abusar perquè és ric en àcid úric.
El marisc es reprodueix dels mesos de maig a agost. Pel que fa a la millor temporada per menjar marisc, és des del setembre fins a l'abril. Es recomana el consum de marisc durant aquests mesos, no només per afavorir la seva reproducció sinó també perquè tingui una millor qualitat. S'ha de tenir en compte, però, que aquest cicle no és igual per a totes les espècies i que cada una té el seu propi ritme. Complint aquesta norma, es garanteix la continuïtat del marisc i fa que es puguin consumir les diverses espècies durant tot l'any.
Amb l'arribada de la tardor s'aconsella consumir escopinyes, llamàntol, llagosta, petxines de pelegrí, petxines variades i gambes. A l'hivern serà temporada de cabres, bous de mar, nècores, gambetes, petxines de pelegrí i cloïsses.
Destacats
Restaurant Marisquer Can Ladis
Sant Fruitós de BagesEl compromís de tota una família desde 1988 treballant per els nostres…