Tasta la Catalunya més dolça
Els plats més típics i coneguts de la cuina catalana, són l'escudella, l'escalivada, l'escaixada, les mongetes amb botifarra, les faves ofegades, els canelons, l'empedrat, les mandonguilles amb sípia, el fricandó…Però, i les postres? De postres típics catalans n'hi ha un munt! Gairebé cada poble té un pastís o una llaminadura propis, per tant, podem dir que Catalunya és una terra ben dolça.
Tradicionalment el menjar ha servit per reunir-se i celebrar una festa religiosa o laica, sobretot els canvis de solstici al camp. Bunyols de quaresma, panellets, la mona de Pasqua que els padrins regalen als seus fillols el diumenge de Pasqua, les coques de Sant Joan o les neules i els torrons que omplen les taules dels àpats nadalencs, només són alguns exemples més estesos per tota la geografia catalana. Els postres són un dels elements més significatius de celebració, que tenen receptes específiques segons el calendari estacional.
Tot i així també trobem una bona quantitat de dolços i llaminadures que poden fer les delícies del nostre paladar durant tot l'any. Una experiència turística molt completa és resseguir les poblacions catalanes per degustar i adquirir les diferents especialitats dolces que s'elaboren en les pastisseries i forns.
Endinsa't a la Catalunya més dolça!
Experiències i ofertes
Destacats
Museu Trias de la Galeta
Santa Coloma de FarnersEl museu Trias de la Galeta és fruit de l'amor profund de…
Museu de la xocolata de Barcelona
BarcelonaVisita el Museu de la xocolata de Barcelona i descobreix la història…
Papabubble Caramels Artesans
BarcelonaGaudeix d'una experiència d'allò més dolça amb Papabubble Caramels Artesans, i descobreix…