Tasta la Catalunya més dolça

Els plats més típics i coneguts de la cuina catalana, són l'escudella, l'escalivada, l'escaixada, les mongetes amb botifarra, les faves ofegades, els canelons, l'empedrat, les mandonguilles amb sípia, el fricandó…Però, i les postres? De postres típics catalans n'hi ha un munt! Gairebé cada poble té un pastís o una llaminadura propis, per tant, podem dir que Catalunya és una terra ben dolça.
Tradicionalment el menjar ha servit per reunir-se i celebrar una festa religiosa o laica, sobretot els canvis de solstici al camp. Bunyols de quaresma, panellets, la mona de Pasqua que els padrins regalen als seus fillols el diumenge de Pasqua, les coques de Sant Joan o les neules i els torrons que omplen les taules dels àpats nadalencs, només són alguns exemples més estesos per tota la geografia catalana. Els postres són un dels elements més significatius de celebració, que tenen receptes específiques segons el calendari estacional.
Tot i així també trobem una bona quantitat de dolços i llaminadures que poden fer les delícies del nostre paladar durant tot l'any. Una experiència turística molt completa és resseguir les poblacions catalanes per degustar i adquirir les diferents especialitats dolces que s'elaboren en les pastisseries i forns.
Endinsa't a la Catalunya més dolça!
Ruta de la coca i la llonganissa de Prats de Lluçanès
Prats de Lluçanès té una menja tradicional en la qual es barreja el dolç i el salat, la coca dolça i la llonganissa. Us…
Productes locals del Ripollès
La comarca del Ripollès produeix una gran quantitat i diversitat de productes alimentaris propis de la zona. Situat a la vessant sud dels Pirineus Orientals,…
Ripoll, Gastronomia i cultura
Ripoll és un municipi que es troba als Prepirineus, concretament on es creuen el riu Ter i el Freser, i ocupa la capitalitat de la comarca del…
Ruta del Cister I: gastronomia a Vallbona de les Monges
En aquesta ruta us proposem fer una visita al Monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges, un monestir femení que està inclòs dins la…
La cuina de la mel
La mel és un producte popular i consumit per la població pels múltiples beneficis que presenta. Sovint aquesta és un dels protagonistes…
La Ruta més dolça per La Selva, una ruta per als més llépols
Segur que us sona la frase del francès Brillat-savarin que diu: "Diga'm el què menges i et diré com ets". Nosaltres la podríem adaptar…
Destacats
Museu Trias de la Galeta
Santa Coloma de FarnersEl museu Trias de la Galeta és fruit de l'amor profund de…
Museu de la xocolata de Barcelona
BarcelonaVisita el Museu de la xocolata de Barcelona i descobreix la història…
Esdeveniments relacionats
Fira de la Galeta de Camprodon
Camprodon
La Fira de la Galeta de Camprodon és una fira innovadora que vol fer un homenatge al producte alimentari de les galetes. S'agruparà a artesans de…
Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt
Agramunt
Agramunt serà una autèntica festa! Una festa gastronòmica del torró i la xocolata a la pedra! El Pavelló Firal d'Agramunt serà…
Fira del pa i la xocolata de Sant Gregori
Sant Gregori
La Fira del Pa i de la Xocolata és un dels esdeveniments populars més emblemàtics i coneguts del municipi de Sant Gregori. Des de l'any 2006,…
Propostes
Tranquil·litat a l'Alt Empordà a partir de 4 persones a Can…
Can Gat Vell (Saus, Camallera i Llampaies)