Compartir

Mollet del Vallès té una superfície de 10,72 km2 i poc més de 51.000 habitants. Es troba a 20 km de la ciutat de Barcelona, essent el nucli principal de l'espai metropolità del Vallès Oriental que es coneix com Baix Vallès.

És un municipi modern, adequat a les necessitats dels nostres temps, amb un ampli ventall de serveis públics i privats en tots els àmbits: educatiu, cultural, esportiu, d'oci... Cal destacar-ne, com a servei de salut, el nou Hospital de Mollet, referent comarcal i, en l'àmbit cultural, el Museu Abelló.

Disposa d'una bona xarxa de comunicacions: carreteres, autopistes, línies ferroviàries (R2, R2 Nord, R3 i R8), i diverses línies d'autobusos urbanes i interurbanes.

Les joies de Mollet

Gallecs és una àrea rural protegida en el Pla d'Espais d'Interès Natural, de reconeguts valors agrícoles, naturals i paisatgístics que està considerada el pulmó verd d'un espai metropolità densament poblat. Aquest espai natural ocupa la meitat del terme municipal de Mollet.

La ciutat també té altres joies per ser descobertes i conegudes com el Menhir de Mollet, una estàtua-menhir neolítica de dimensions espectaculars, fins al punt que, per les seves característiques, és considerada la peça més gran de la Península Ibèrica i de tota l'Europa meridional; i el Museu Municipal Joan Abelló, emplaçat en un edifici modernista, que acull l'extensa obra i col·lecció d'art d'aquest pintor molletà, amb més de 10.000 peces entre les que destaca un ampli ventall de la pintura i l'escultura catalanes dels segles XIX i XX.

A Mollet, s'organitzen fires i activitats de referència a Catalunya com la Mostra Internacional de Titelles (abril), la Fira d'Artesans (setembre) i el Sona Mollet, Festival Internacional de Música Memorial Anna Villaescusa Rebull (octubre).

Història de Mollet

La història documentada de Mollet es remunta a més de mil anys amb un passat agrícola i una població essencialment pagesa fins a la primera dècada del segle XX, a partir de la qual va experimentar un important procés d'industrialització gràcies al sector tèxtil, principalment de la seda, i l'adoberia de pell.

Actualment, la zona urbana de Mollet és un important centre comercial diversificat, amb un mercato municipal (de dilluns a dissabte) i setmanal (els dimarts), comerç familiar i de marques, i àrees comercials. També disposa d'àmplies zones verdes, àrees naturals, industrials i de serveis.

Premis i reconeixements

L'any 2015, Mollet va obtenir el guardó European Green Leaf, pel seu compromís amb la sostenibilitat i el creixement verd. El 2017, va ser l'única ciutat catalana i espanyola nomenada Ciutat Europea de l'Esport. El 2018 Mollet ha estat reconeguda com la Millor Ciutat Espanyola en Eficiència Energètica per la Fundació Fòrum Ambiental. El 2019,  va ser subseu dels World Roller Games Barcelona 2019, el major esdeveniment mundial que agrupa els campionats de totes les disciplines de roller sports com Scooter, Patinatge Artístic o Skateboard. El 2020, Mollet és el municipi amb més reconeixement dels premis Viles Florides. I, el 2021, la Comissió Europea reconeix Mollet amb el premi Healthy Lifestyles for Cities 2020.

Passegeu per Mollet; perdeu-vos pel seu centre històric i pel seu centre comercial, pels seus carrers amples i les seves places familiars i acollidores. Entreu als seus parcs i feu gaudir els sentits, amb la natura i l'art que hi trobareu. Mollet és una ciutat amable, acollidora, dinàmica, cívica. Us hi sentireu a gust i, sense cap mena de dubte, us sorprendrà agradablement.

Llocs d'interès

Casa de la Vila

Aquest edifici es va inaugurar l'any 2002. Fins llavors l'Ajuntament estava a la plaça de Prat de la Riba, la plaça del centre històric, on també hi ha la font modernista de Domènec Sugrañes (foto de la portada). El nou Ajuntament es troba dins de l'Illa de Can Mulà, un nucli comercial important de la ciutat. En la façana institucional de la Casa de la Vila destaca el mural que el poeta i pintor Joan Brossa va crear expressament. S'hi poden veure dos símbols històrics molletans, el moll i les onades, encabits dins una A inclinada, que vol ser l'expressió de la humilitat, la primera lletra de l'abecedari i la porta d'entrada a la cultura i el coneixement.

Aquesta façana mira cap a la plaça de Pau Casals, una bonica plaça verda aturonada.

Menhir de Mollet

Aquest impressionant menhir del neolític va ser descobert l'any 2009 en el decurs de les obres del parc de les Pruneres. És una troballa extraordinària a Catalunya. Per les seves dimensions, 5 m d'alt i 6 tones de pes, que el fan el menhir més gran de la península ibèrica i un dels més grans de tota l'Europa meridional. I pels seus gravats i relleus, en els quals es reconeix un rostre, d'una hipotètica divinitat, que li confereix el caràcter d'estàtua-menhir. El podeu veure al jardí de la Biblioteca Can Mulà, en l'horari d'obertura al públic.

c/ Alsina, 1 (parc de Can Mulà) | Tel. 93 570 16 17 | Entrada per la Biblioteca Can Mulà

Per a visites concertades, truqueu al  Museu Abelló, 93 544 50 99

Espai rural de Gallecs

Gallecs és un territori agroforestal de 734 hectàrees. És un espai agrícola, de lleure i oci, d'importants valors ecològics, paisatgístics, culturals i educatius per a la població de l'entorn. L'agricultura és la principal activitat de l'espai. A partir del 2005, aquesta activitat s'ha reconvertit, en una gran part, en una agricultura ecològica i de recuperació de varietats tradicionals. S'hi conreen blats antics, llegums i cereals, a més d'hortalissa. Tots els productes es comercialitzen amb el segell Producte de Gallecs, ecològic i de proximitat, i es poden trobar a l'Agrobotiga.

Masia de Can Jornet Xic (seu del Consorci de l'Espai Rural de Gallecs)

Agrobotiga, porxo de Can Xambrers, al costat de l'Església de Santa Maria de Gallecs

Museu Abelló

Aquest museu municipal, emplaçat en un edifici modernista, acull una important representació de l'obra del pintor molletà Joan Abelló, a més d'una de les col·leccions d'art més destacades del panorama català, fruit de la passió d'Abelló pel col·leccionisme. El Museu compta amb dues exposicions permanents: una dedicada al fons de la col·lecció, amb obres d'artistes com Dalí, Sorolla, Casas, Mir, Nonell, Hugué, Tàpies o Brossa; i l'altra, a l'obra del pintor Abelló. També té una interessant programació d'exposicions temporals i un espai de producció i difusió de les arts visuals, L'Aparador. És molt recomanable la visita a la Casa del Pintor, on va néixer Joan Abelló, convertida avui en un original Museu on s'hi apleguen els milers de peces, objectes i obres d'art que va atresorar al llarg de la seva vida. Als carrers de la ciutat hi podem veure escultures d'Abelló, com l'Arlequí o la Garriganga.

c/ Berenguer III, 122. | Tel. 93 544 50 99

Parcs de la ciutat

Mollet té una voluntat demostrada de tenir parcs, ben bonics i mantinguts amb molta cura. El parc de la Plana Lledó, el parc dels Colors, obra de l'arquitecte Enric Miralles, el parc de Can Mulà, el parc de les Pruneres, el parc de la Farinera i el parc del Sentits. Cadascun d'ells té els seus propis valors i encants, tan botànics com artístics. Molts d'ells tenen zona de jocs infantils.

El Parc de les Pruneres, inaugurat el 2011, exemplifica com pocs el concepte de parc que es fusiona amb el paisatge. El parc es fusiona amb les muntanyes del litoral, al darrera, i es  produeix una original i agradable sensació òptica que recomanem de contemplar.

Ruta al bell mig de Gallecs

Des de l'Església de Santa Maria de Gallecs, l'itinerari es dirigeix cap al nord, passant per Can Magre i l'àrea de lleure de Can Mainou fins…

Llegir més...

El camí dels Bandolers de Gallecs a Mollet del Vallès

Situats al davant de l'església de Gallecs, seguirem pel camí que ens queda a la nostra esquena, és a dir direcció oest. Caminarem…

Llegir més...

Ruta al Museu Abelló de Mollet del Vallès

Exposicions El Museu Abelló acull dues exposicions permanents: una dedicada al fons d'art de la Fundació, amb el títol “'L'art modern…

Llegir més...

El camí de Sant Valerià a Mollet del Vallès

L'itinerari s'inicia pel camí del darrere de l'Església de Santa Maria de Gallecs. Segueix el torrent Caganell en sentit aigües avall. Quan…

Llegir més...

Ruta de les Esglésies amagades del Baix Vallès

Santa Maria de Gallecs La trobem anomenada per primera vegada l'any 1007, i serà parròquia independent fins al 1475, que passà a la parròquia…

Llegir més...

Eix bicicleta a Gallecs

L'itinerari comença a la plaça de l'Església de Santa Maria de Gallecs i segueix cap a la plataneda i cap als aiguamolls de Can…

Llegir més...

Esdeveniments relacionats

Fira't de l'Espelta a Mollet del Vallès

Mollet del Vallès

La tardor és temps de fira a l'espai rural de Gallecs. Sota el reclam de "Fira't a Gallecs", el Consorci de l'Espai Rural i l'Associació…

Llegir més...

Fira de Sant Ponç a Mollet del Vallès

Mollet del Vallès

A la Fira de Sant Ponç a Mollet del Vallès hi trobareu plantes, herbes aromàtiques, infusions, olis aromatitzats, plantes medicinals, testos,…

Llegir més...

Fira Gurmet i Motor a Mollet del Vallès

Mollet del Vallès

Vine a gaudir d'aquesta fira per conèixer, degustar i comprar els millors productes i serveis del sector de l'alimentació, la restauració…

Llegir més...

Fira Qualitat de Vida i Comerç a Mollet del Vallès

Mollet del Vallès

Vine a gaudir de la Fira Qualitat de Vida i Comerç per conèixer, degustar i comprar els millors productes i serveis del sector de l'alimentació,…

Llegir més...

Mercat nadalenc a Mollet del Vallès

Mollet del Vallès

Torna el Mercat nadalenc a Mollet del Vallès. Hi trobareu ornaments de decoració, plantes, gastronomia, regals... en un ambient nadalenc com…

Llegir més...

Festa Major de Gallecs a Mollet del Vallès

Mollet del Vallès

No us perdeu la Festa Major de Gallecs a Mollet del Vallès amb un munt d'activitats, concerts, sopar popular vegetarià i moltes més propostes. 

Llegir més...

Carnaval: Ball del Barraló i Judici a Mollet del Vallès

Mollet del Vallès

Un any més arriba l'esperat Carnaval a Mollet del Vallès. La festa comença amb el ball del barraló, una dansa esbojarrada, en què…

Llegir més...

Concert de Cap d'Any a Mollet del Vallès

Mollet del Vallès

La banda de l'Associació Musical Pau Casals acomiadarà l'any 219 amb un concert de ritme i música nadalenca a Mollet del Vallès. …

Llegir més...

Festa Major d'Estiu de Mollet del Vallès

Mollet del Vallès

La Festa Major de Mollet del Vallès arriba a una nova edició i se celebrarà del 16 al 20 d'agost, tot i que les colles de Morats i Torrats…

Llegir més...

Mostra Internacional de Titelles a Mollet del Vallès

Mollet del Vallès

A la Mostra Internacional de Titelles MITMO de Mollet del Vallès podràs gaudir de més d'una vintena d'espectacles i, a més, convertir-te…

Llegir més...

Fira d'Artesans a Mollet del Vallès

Mollet del Vallès

Des de l'any 1984 els carrers del nucli antic de Mollet del Vallès acullen la Fira d'Artesans el cap de setmana després de l'Onze de Setembre. Es…

Llegir més...

Festa Major de Sant Vicenç a Mollet del Vallès

Mollet del Vallès

Mollet celebra la seva festa major d'hivern a l'entorn del dia de Sant Vicenç, el 22 de gener, patró del municipi. En la programació les…

Llegir més...

Saxplosion amb Big Dani Pérez a Mollet del Vallès

Mollet del Vallès

Saxplosion és una barreja de R&B i soul, en què el saxo i la veu de Dani juntament amb una secció de saxos i una base rítmica…

Llegir més...

Aplec de la Sardana a Mollet del Vallès

Mollet del Vallès

Mollet del Vallès celebra l'Aplec de la Sardana el dia 1 de maig. 

Llegir més...

Diada dels Castellers de Mollet del Vallès

Mollet del Vallès

El darrer cap de setmana d'octubre els Castellers de Mollet organitzen la seva festa gran, amb una diada de màxims amb colles convidades diumenge i…

Llegir més...

Agenda

Setmana Europea de la Mobilitat a Sant Jaume d'Enveja

16/09/2021 - 22/09/2021

Llegir més...

22 de setembre, Dia Europeu sense Cotxes

22/09/2021

Llegir més...

Hi havia una vegada... un trencadís! a La Pedrera

24/09/2021 ...

Llegir més...

OFF Festival a Palafrugell

24/09/2021 ...

Llegir més...

Visita guiada Vescomtat de Cabrera

25/09/2021 ...

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!