L'Esport Adaptat, models d'esport per atendre la diversitat

Compartir
L'Esport Adaptat, models d'esport per atendre la diversitat

L'esport no només enforteix la salut del cos i de la ment, sinó que té un rol potenciador de la qualitat de vida de les persones en ser una poderosa eina de cohesió social, autoestima i motivació. Per aquestes raons, l'esport ha de ser una part important de la vida diària de les persones, també per totes aquelles persones que tenen una determinada discapacitat. D'aquí neix l'esport adaptat. 

L'esport adaptat és aquell que les normes o instruments s'han adaptat mínimament perquè hi puguin participar persones amb discapacitat (bàsquet en cadira de rodes, per exemple). També són aquelles modalitats especifiques per a persones amb discapacitat, com la boccia, el goalball, l'eslàlom,…

D'altra banda, quan  les persones que el practiquen presenten o no una discapacitat, parlem d'esport inclusiu. En aquest esport, tothom pot participar amb les seves capacitats. Per exemple, en el cas del bàsquet, participarien persones en cadira de rodes i persones dempeus. En la majoria de modalitats, s'apliquen unes normes perquè la pràctica sigui satisfactòria.

L'esport adaptat i l'esport inclusiu són els models d'esport per atendre la diversitat. Són processos, en definitiva, per adquirir la normalització esportiva que encara s'ha de consolidar a la nostra societat. 

Catalunya compta amb un bon nombre de clubs i entitats destinats a l'esport adaptat. De fet, la Federació Catalana d'Esports de Persones amb Discapacitat Física és l'encarregada d'organitzar les competicions de les 18 modalitats esportives adaptades que porta a terme, com ho són l'atletisme, esquí, hoquei en cadira de rodes elèctrica, natació, petanca, halterofilia, tennis taula, tennis, tir amb arc, tir olímpic, vela, bàsquet, boccia, ciclisme i esgrima.

Destacats

Escola de vela adaptada

Sitges

Entitat sense ànims de lucre ubicada al Port d'Aiguadolç a Sitges. Té…

Llegir més...

Lo Sirgador

Tortosa

Lo Sirgador és una rèplica dels antics llaguts que solcaven el riu…

Llegir més...

Esdeveniments relacionats

Special Olympics Granollers 2023

30/03/2023 - 02/04/2023

Granollers

Granollers és la seu de la nova edició dels Jocs Special Olympics que se celebraran del 30 de març al 2 d'abril. Aquest esdeveniment serà…

Destaquem...

Sorteig: Catalunya en miniatura

Llegir més...

Viu la tardor a Roses!

Llegir més...

Propostes

La Remeiera de Mura, una Gymkana per un dels pobles més bonics…

Gymkana Digital Turística (Barcelona)

Llegir més...

Oferta autocaravanes al Càmping Joncar Mar

Càmping Joncar Mar (Roses)

Llegir més...

19,36 €

Agenda

Visita el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA)

27/03/2023 ...

Llegir més...

27 de març, dia Mundial del Teatre

27/03/2023

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!