Endinsa't al món de la cervesa artesana
Les cerveses artesanals s'elaboren sense additius ni conservants i, no es pasteuritzen per estabilitzar-les. Els productors les anomenen productes vius, i és que les cerveses artesanes són un producte evolutiu i dinàmic.
Si s'hagués de definir la cervesa artesana amb un adjectiu, ho podríem fer amb: originalitat, mai una ampolla és igual que una altra. I aquesta és la seva màgia, la seva qualitat.
Una cervesa artesana esdevé una obra d'art irrepetible, ja que molt probablement el lot següent d'aquella mateixa cervesa pot ser tot un misteri. Això implica que els productors hagin de tastar-la, cuidar-la i mimar-la per garantir-ne el gust i la màgia.
El sistema d'elaboració consta generalment de 5 etapes bàsiques: Maceració, cocció, refredament, fermentació i envasat. Per garantir la qualitat del producte els lots de producció de cervesa artesana tindran un màxim de 7.500 litres per caldera de cocció.
A Catalunya tenim cada vegada més obradors de cervesa artesana que treballen amb esforç per arribar al client. Els cellers, bars i espais especialitzats ajuden a fer difusió d'aquest producte viu i deliciós als paladars més distingits.
Hi ha però altres formes de conèixer productors i endinsar-nos dins el món de la cervesa artesana. Estem parlant de les fires i mostres d'aquesta beguda que se celebren arreu del territori. N'és un exemple el Barcelona Beer Festival que té lloc a la Farga de l'Hopitalet de Llobregat el mes de març. Aquest és el festival de cervesa artesana més important del país on gaudireu de moltíssimes activitats amb la cervesa artesana com a protagonista. La part més visible són els vora 35.000 aficionats que s'hi donen cita per tastar les darreres novetats del sector i brindar amb alguna de les més de 650 cerveses plenes de sabors i aromes sorprenents. Però el BBF encara va més enllà, amb iniciatives com el BBF Pro (on es donen cita el conjunt de professionals del sector cerveser) o el Barcelona Beer Challenge, el major concurs cerveser on es premien les millors cerveses elaborades durant l'any.
Altres exemples són la Mostra de Cervesa artesana de Mediona, a l'Alt Penedès, o la Fira del Poblenou, a Barcelona que se celebraran al juny i al juliol respectivament.
El boom de la cervesa artesana ha sacsejat i continua sacsejant el país. Des de femturisme us acostem un llistat d'establiments que us obriran les seves portes i us explicaran com es converteix l'aigua, el llúpol, la malta i el llevat en una deliciosa cervesa artesana! A més, la majoria de visites guiades inclouen també un tast final, o fins i tot, visites amb maridatges de les diferents especialitats!
Heu agafat set, oi? Doncs escolliu quina cervesera us fa més il·lusió visitar i doneu un bon plaer al vostre cos!
Destacats
Fàbrica Moritz Barcelona
BarcelonaLa Fàbrica Moritz Barcelona és un espai únic, dividit en tres plantes,…