DO Tarragona
L'Imperi Romà va ser el veritable impulsor dels vins a les comarques de Tarragona, els territoris de la Tarraconense destacaven pels seus vins i eren considerats dels més privilegiats de l'imperi. A Tarragona sempre ha hagut una gran vocació exportadora de vi, tant es així que al carrer Reial de Tarragona, al costat del Port, va ser una zona on es van concentrar una gran quantitat de Cellers que exportaven amb vaixells els seus vins a tota Europa.
Ja al segle XIX els vins d'aquesta zona tenien molta acceptació. De fet, el vi Tarragona Clàssic era molt apreciat entre l'aristocràcia anglesa. El 1932 els vins elaborats en aquesta àrea van obtenir un estatus de protecció, i el 1976 es va constituir el consell regulador i la denominació d'origen.
La Denominació d'Origen Tarragona agrupa 73 municipis de dues zones de la província: el Camp de Tarragona, que inclou les comarques de l'Alt Camp, el Baix Camp i el Tarragonès, i la Ribera d'Ebre.
El clima de la DO Tarragona i la influència directa del mar, amb una orografia suau i un terreny excepcional, ens ofereixen uns vins suaus, frescos i típicament mediterranis. El clima és temperat, de caire mediterrani, sense canvis extrems de temperatura. La pluviositat és molt irregular, amb precipitacions concentrades a les primeries de la tardor.
Es caracteritza per la diversitat de vins, amb predomini dels blancs sobre els negres i els rosats.
Els vins blancs són de graduació moderada, aromes fruitades i un cos marcat i agradable. Els rosats són fins, frescos i elegants. Els negres, corporis, lleugers, càlids i carnosos.