DO Priorat
El topònim Priorat està lligat a la viticultura des de fa segles. La suma d'un sòl, un clima, una orografia i el treball d'homes i dones que l'han elaborat seguint les tècniques d'una tradició mil·lenària amb l'ajut, avui, d'una tecnologia adaptada als requeriments de la qualitat, han donat un producte autèntic, exclusiu: el vi del Priorat.
El cultiu de la vinya es troba distribuït en altituds que van des dels 100 metres sobre el nivell del mar a les parts baixes dels termes de Bellmunt del Priorat i el Molar, fins a 750 metres a les parts altes dels termes de la Morera de Montsant i Porrera.
La configuració del cultiu es caracteritza per pendents que superen el 15% de desnivell en la majoria de casos, i algunes finques arriben al 60%. La tortuosa geografia d'aquesta zona fa que s'hagi de conrear la vinya en costers, alguns dels quals no permeten un accés mecànic.
Les varietats negres recomanades i autoritzades són la garnatxa peluda, ull de llebre, picapoll negre, cabernet sauvignon, cabernet franc, pinot noir, merlot i syrah.
Les varietats blanques són: garnatxa blanca, macabeu, Pedro Ximénez, chenin, moscatell d'Alexandria, moscatell de gra petit, pansal, picapoll blanc i viognier.
Les varietats més cultivades al Priorat són les negres, amb la Carinyena i la Garnatxa com a varietats autòctones més destacades.
Destacats
Hotel Celler Buil & Giné
GratallopsUna experiència única, un allotjament diferent i singular, us oferim la possibilitat…
Casa Rural Camins del Priorat
El MasroigViu una experiència inoblidable a la comarca allotjant-te a Camins del Priorat, amb…