DO Montsant
Amb la major part del territori dins la comarca del Priorat, llevat d'algunes terres de la Ribera d'Ebre, la DO Montsant es defineix com una Denominació d'Origen nova, moderna i activa.
El clima és mediterrani amb trets continentals. Les precipitacions són escasses i hi ha oscil·lacions acusades de temperatura, tot i que el sud és més càlid.
A la DO Montsant hi conviuen des de grans cooperatives fins a iniciatives familiars, passant per cellers privats de diversa grandària i productors que elaboren vins de les seves pròpies vinyes fent servir les instal·lacions d'altres cellers. Tots comparteixen un mateix objectiu: elaborar vins de qualitat que parlin d'aquesta terra.
Les vinyes de la DO Montsant es troben plantades entre els 50 metres sobre el nivell del mar en les zones més baixes, i els 700 metres en les zones més elevades. Els ceps tenen un rendiment baix, una característica que defineix els vins d'aquesta zona, i que els fa molt preuats.
D'entre les varietats de raïm autoritzades per la DO Montsant, destaquen 4 que poden ser considerades històriques i predominants. En el cas de les blanques es tracta de la Garnatxa blanca i el Macabeu, i en el cas de les negres de la Garnatxa negra i la Carinyena, que representen més del 65% de les vinyes del Montsant. Aquestes varietats històriques i autòctones són les que s'adapten millor al territori i les que doten de singularitat a la DO Montsant dins el panorama vitivinícola mundial.
A més d'aquestes varietats històriques, a la DO Montsant hi podem trobar vins elaborats amb Chardonnay, Moscatell, Pansal, Parellada, Cabernet Sauvignon, Garnatxa peluda, Merlot, Monastrell, Picapoll negre, Syrah i Ull de llebre.
Destacats
Celler Gritelles
Cornudella de MontsantVisita i gaudeix del Celler Gritelles, un celler que inicia la seva…