Vallès Oriental

Compartir
Carrer Miquel Ricomà, 46, Granollers
Trucar 938 60 07 02
Contacte turisme@vallesoriental.cat
Veure vídeo

La comarca del Vallès Oriental és ideal per gaudir del turisme en família, amb amics o en parella. La seva ubicació privilegiada, entre el Parc Natural del Montseny i el Parc del Montnegre i el Corredor, ens brinda l'oportunitat de gaudir de les rutes de senderisme i per a bicicleta amb més encant de la zona. El seu entorn de natura també ens permet visitar granges en actiu i espais naturals. Amb referència al ventall d'activitats que ens ofereix la comarca, no podem deixar de banda les relacionades amb el turisme termal, turisme cultural, turisme d'esdeveniments i la gastronomia. 

Consulteu l'agenda per veure totes les propostes i activitats que us ofereix el Vallès Oriental!

Apropa't i viu

Apropa't i viu, sent, assaboreix, cuida't, relaxa't, redescobreix i enamora't de la bellesa i singularitat de cada racó del Vallès Oriental. Endinsa't i deixa't perdre en cada racó dels seus 40 municipis per redescobrir des de noves perspectives una comarca amb una oferta d'activitats tan diversa com és aquesta. Una comarca amb una accessibilitat excepcional amb el cotxe particular, per la C-31 pels que provingueu de Barcelona i per l'AP-7, pels que provingueu de les províncies de Girona, Lleida i Tarragona. I és que al Vallès, sempre hi queden llocs, històries, restaurants i rutes pendents de ser descoberts, el que es converteix en una bona excusa per anar-hi d'escapada de cap de setmana o d'excursió d'un dia.

Natura

El Vallès Oriental presenta una gran varietat de paisatges naturals ben a prop de Barcelona.

Des dels paratges de la terra baixa, plens de turonets, petites valls i torrenteres, als indrets més abruptes dels cims més alts del Montseny. Uns i altres són aptes per anar-hi amb bicicleta o per perdre's pels camins rurals i corriols tot passejant, una manera molt saludable de conèixer el país tocant de peus a terra.

Termalisme

Des de temps molt antics, La Garriga Caldes de Montbui han sabut aprofitar el do natural de l'aigua termal. Els romans ja ho van descobrir i la seva petjada encara és perceptible a la vil·la romana de Can Terrers de La Garriga o a les termes de la plaça de la Font del Lleó de Caldes. Actualment, l'eficàcia del termalisme es pot constatar en els diversos balnearis que ofereixen des de les teràpies més avançades fins al repòs d'un anhelat descans.

Modernisme

La gran burgesia de la Barcelona de primers del segle XX va posar de moda l'estiueig. "Una llotja al Liceu i una torre a Cardedeu", es deia. Aquelles famílies buscaven un racó a la fresca de l'estiu, en esplèndides mansions que encarregaven a arquitectes de renom i que en les viles d'estiueig de la comarca (CardedeuLa Garriga, l'AmetllaGranollers o Figaró - Montmany) tenien també un sol nom: Manel Joaquim Raspall, un dels pioners del modernisme arquitectònic català. Les quatre torres que formen l'illa Raspall de la Garriga són la seva obra més important.

Gastronomia

El Vallès Oriental ha estat sempre una terra de pas pels qui traginaven per Catalunya. La permeabilitat de la cutura catalana a facilitat amb l'aportació de productes i tècniques a la seva cuina una variació de conceptes culinaris que, amb les novetats dels nostres temps, han configurat una cuina de base tradicional plena de pinzellades de modernitat. Provinents dels cuiners més avantguardistes, donen a cada plat una nova visió de la cuina, adaptada als gustos i a les exigències de la gent d'avui.

En els restaurants trobem sempre els productes més frescos i millor seleccionats de l'horta, amb la mongeta del ganxet com a producte estrella. A banda, la producció de productes alimentaris de qualitat com formatgesvinsembotitsmel fruits secs, elaborats a la mateixa comarca, està entrant amb molt força i dóna un valor afegit a la gastronomia de la nostra comarca.

A les cuines dels establiments de la comarca hi conflueixen tots els estils i totes les tendències. Per tant, pels que vulgueu visitar el Vallès Oriental, en busca de noves experiències gastronòmiques no us podeu perdre aquest magnífic recull dels restaurants més representatius, sovint també situats en els millors racons de la comarca.

Per als més atrevits, el web també us ofereix la possibilitat de poder cuinar les millors receptes de cada xef a casa vostra.

Us animem a visitar la comarca a través de la seva millor gastronomia, mentre gaudiu també del seu paisatge o d'altres activitats relacionades amb l'oci i la cultura.

Turisme Sostenible

La Carta Europea de Turisme Sostenible

La Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) és un reconeixement que atorga la Federació EUROPARC i que acredita que un territori entorn d'un espai protegit disposa d'una estratègia turística sostenible elaborada en consens amb els agents del territori.

La CETS és definida per la mateixa Federació Europarc com “una eina de gestió que permet als espais protegits desenvolupar el turisme de manera sostenible”. 

Es tracta, doncs, d'una metodologia de treball, d'implantació voluntària, que condueix a definir i implantar una estratègia local a favor del turisme sostenible i que és reconeguda per la mateixa Federació a manera de certificació o segell de sostenibilitat turística.

Des de l'any 2011 el Parc Natural del Montseny i els municipis del seu entorn immediat treballen sota el paraigua de la CETS, donant compliment als requeriments de sostenibilitat turística en un parc natural que determina la Federació Europarc.

Compromís per a la sostenibilitat BIOSPHERE

El Compromís per a la sostenibilitat Biosphere és un distintiu que pretén fomentar les bones pràctiques en gestió sostenible entre el sector turístic. El Consell Comarcal és l'ens gestor al Vallès Oriental per la seva implantació. 

Per tal que les empreses i serveis que es vulguin adherir es puguin distingir i renovar el seu compromís, han de seguir una metodologia de treball conjunta i complir amb una sèrie de compromisos que passen per l'assistència a formacions presencials i també pel compliment de requisits obligatoris i opcionals per a cada sector.

El Compromís per a la Sostenibilitat Biosphere és un programa desenvolupat per Diputació de Barcelona i Cambra de Comerç per garantir la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics a partir de la certificació Biosphere de l'Institut de Turisme Responsable. L'ITR és un organisme vinculat a la UNESCO i soci de l'Organització Mundial del Turisme i del Global Sustainable Tourism Council. Es tracta d'una certificació pionera, basada en els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides integrats en l'Agenda 2030.

Les bones pràctiques d'aquest programa fan referència als àmbits següents:

  1. La gestió sostenible.
  2. La conservació i millora del patrimoni cultural.
  3. La conservació ambiental.
  4. El desenvolupament econòmic i social.
  5. La qualitat i seguretat.
  6. La implicació del client.

Com arribar?

El Vallès Oriental és una comarca que està estratègicament ben situada. Compta amb diferents vies ràpides per arribar a:

3 vies importants connecten la nostra comarca:

  • AP-7. L'autopista ens condueix de Girona a Barcelona
  • C-17. L'autovia creua la comarca i ens porta des de Barcelona fins a Puigcerdà
  • C-60. L'autovia ens acosta al Mar Mediterrani en només 20 minuts des de Granollers

Si vols venir al Vallès Oriental, a part del cotxe propi, tens diverses propostes de transport públic que t'aproparan allà on vulguis.

Municipis destacats

Mollet del Vallès

Vallès Oriental

Mollet del Vallès té una superfície de 10,72 km2 i poc més de 51.000 habitants. Es troba a 20 km de la ciutat de Barcelona, essent el…

Santa Maria de Palautordera

Vallès Oriental

Santa Maria de Palautordera és un municipi ubicat a la zona est del Vallès Oriental, una bonica localitat situada a la Vall del riu Tordera, que té…

Sant Pere de Vilamajor

Vallès Oriental

Des del turó de Samont fins a la riera de Vallserena, Sant Pere de Vilamajor connecta amb el massís del Montseny oferint al visitant innombrables…

Cardedeu

Vallès Oriental

Cardedeu és un municipi de la comarca del Vallès Oriental. El seu topònim ha portat diverses confusions, però sembla ser que deriva…

La Garriga

Vallès Oriental

La Garriga és un d'aquells pobles que permeten entendre el paisatge que l'envolta i els usos que els seus habitants n'han fet. El potencial com a vila termal…

Sant Celoni

Vallès Oriental

Sant Celoni és un municipi del Vallès Oriental que destaca per la seva privilegiada situació geogràfica. El municipi, de 64,4 km²…

La Roca del Vallès

Vallès Oriental

La Roca del Vallès és un municipi situat al Vallès Oriental, a menys de 5 quilòmetres de Granollers, la capital de la comarca, i a poc…

Granollers

Vallès Oriental

Granollers és la capital de la comarca del Vallès Oriental i també la seva ciutat més poblada. La ciutat deu el seu origen al seu posicionament…

Tagamanent

Vallès Oriental

El turó de Tagamanent, aquell “picacho muy elevado y de difícil acceso”, com es deia al segle XIX, és el punt més conegut…

Santa Eulàlia de Ronçana

Vallès Oriental

Santa Eulalia de Ronçana és un municipi de 14 Km2 que es troba a l'extrem occidental de la comarca del Vallès Oriental, a la conca del riu…

Destaquem...

Regala tot allò que t'enamora de Catalunya

Llegir més...

Guanya un cap de setmana en una parcel·la per a 4 persones…

Llegir més...

Agenda

Actes de Commemoració de l'Aniversari del Bombardeig de la…

30/03/2023 ...

Llegir més...

Festival a la Vora del Jazz Mataró

30/03/2023 ...

Llegir més...

Propostes

Visita guiada: "Modernisme i refugi antiaeri en llengua de signes"

Llegir més...

Elaboració de ratafia al Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu

Llegir més...

12 €

Troba on dormir